Pga. den igangværende situation i Iran, har vi aflyst alle vores grupperejser i foråret 2023.
Det er stadig muligt at tilmelde sig vores grupperejser i efteråret 2023.
Vi kan fortsat godt arrangere individuelle rejser til Iran efter ønske.
Få lande får så negativ presse som Iran. En rejse i Iran er en invitation til at skrælle lagene af et land, som stadig har et blakket ry. Fordommene og billederne er mange: Ayatollah Khomeini, kvinder i chador, revolution og studenteroprør, muslimske fundamentalister og atomprogram. De skaber et forvredet og negativt indtryk af Iran og dets meget venlige og nysgerrige befolkning. Som rejsende vil man med garanti opleve Iran som en positiv overraskelse. Det gamle, eventyrlige Persien er nemlig en sand skatkiste af historiske vidundere og imødekommende mennesker.
Fra poeternes by Shiraz med det spektakulære historiske vidunder, Persepolis, rejser vi ind i ørkenen til zoroasternes højborg, Yazd, med dens labyrint af mudderhuse. Herfra går turen videre til orientens perle, Isfahan, med de smukke broer, romantiske tehuse og blåkaklede moskeer. Vores rejse ender i hovedstaden Teheran, hvor vi udover byens fine paladser og udsøgte museer skal se Irans moderne ansigt.
Velkommen på en betagende rejse gennem et fortryllende land!
• Bliv klogere på både det gamle Persien og det moderne Iran • Mød iranerne på hjemmebane og oplev et Iran, som medierne ikke viser • Oplev Isfahan – en af verdens smukkeste byer • Nyd en kop chai i et romantisk tehus og gå på indkøb i de venlige basarer • Lad dig overvælde af iranernes gæstfrihed
Søren Bonde er uddannet cand.mag. i musikvidenskab med studier i teologi, historie og etnologi fra Københavns Universitet. Han er direktør og partner i Panorama Travel og er desuden forfatter og en meget anvendt foredragsholder. Som medlem af De Berejstes Klub har Søren rejst intensivt i over 90 lande, og i 2015 modtog han klubbens ærespris for sine grænsesøgende og omfattende rejseeventyr i nogle af verdens mest ufremkommelige egne. Han har specialiseret sig i en lang række destinationer såsom Iran, Centralasien, Latinamerika og Afrikas Horn. Han har en forkærlighed for historie samt stammefolk og særprægede ritualer. Søren har stor rejseledererfaring og en omfattende viden om de destinationer, han varetager.
Eva Lucie Witte (til højre på billedet) er uddannet cand.mag. i Persisk Sprog og Kultur fra Københavns Universitet og har beskæftiget sig med undervisning i persisk sprog og rejser i Iran gennem mere end 20 år. Hun har boet i Teheran de sidste 15 år. Herfra har hun modtaget mange danske gæster gennem årene, og hun har brobygning og formidling af den persiske kultur som sin personlige kæphest! Af samme grund elsker hun at holde oplæg på sine rejser om historie, religion og etnicitet, generationskløfter, kønsroller, madlavning, kunst og arkitektur, musik, poesi og mange andre emner. Altsammen set fra en danskers synsvinkel og krydret med mange anekdoter fra de sidste 15 år i Iran
Orientens Perle kaldes byen, som er en af verdens smukkeste, og Isfahan er det absolutte højdepunkt på enhver rejse til Iran. Shah Abbas I gjorde i 1598 Isfahan til sin hovedstad, og det er fra denne tid, at mange af de smukke bygningsværker stammer. Byen er et sandt overflødighedshorn af mesterværker indenfor islamisk arkitektur.
Den blev ofte beskrevet med ordene: “Esfahan nesf-e Jahan” (Isfahan er den halve verden), og den har længe tiltrukket rejsende fra hele verden. Byens hjerte er den imponerende Emam-plads, der flankeres af to fine moskéer, et kongeligt palads og den store basar.
Persepolis
Med sine 2500 år er Persepolis et af Irans mest imponerende arkæologiske områder og et af højdepunkterne ved et besøg i Iran. Det er et af Irans mange kulturmonumenter, som er på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og det et af Irans vigtigste nationale mindesmærker.
Persepolis har velbevarede og detaljerede relieffer og er særligt interessant for danskere, for her sad Carsten Niebuhr i 1765 og kopierede inskriptionerne på ruinerne til bevaring for eftertiden. Meget gik senere til grunde eller blev fjernet fra Persepolis, men blandt andet takket være Niebuhrs indsats lykkedes det alligevel at tyde kileskriften.
Kom bag facaden
– og mød iranerne på hjemmebane, når vi inviteres indenfor i et privat hjem. Anita og Ahmad er Panorama Travels nære venner (Søren har kendt dem i mange år), og her oplever vi den persiske gæstfrihed for fuld udblæsning. De er dejligt uformelle, og her er mulighed for at få en snak med mændene over en vandpibe, eller med kvinderne, der smider tørklædet og åbenhjertigt fortæller om livet under præstestyret og om deres drømme og håb.
Anita og Ahmad disker op med persiske lækkerier, og bagefter kan vi slå mave under de skyggefulde citrustræer i gården.
Emam-pladsen
Orientens Perle kaldes byen, som er en af verdens smukkeste, og Isfahan er det absolutte højdepunkt på enhver rejse til Iran. Shah Abbas I gjorde i 1598 Isfahan til sin hovedstad, og det er fra denne tid, at mange af de smukke bygningsværker stammer. Byen er et sandt overflødighedshorn af mesterværker indenfor islamisk arkitektur. Den blev ofte beskrevet med ordene: “Esfahan nesf-e Jahan” (Isfahan er den halve verden), og den har længe tiltrukket rejsende fra hele verden. Byens hjerte er den imponerende Emam-plads, der flankeres af to fine moskéer, et kongeligt palads og den store basar.
Persepolis
Med sine 2500 år er Persepolis et af Irans mest imponerende arkæologiske områder og et af højdepunkterne ved et besøg i Iran. Det er et af Irans mange kulturmonumenter, som er på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og det et af Irans vigtigste nationale mindesmærker.
Persepolis har velbevarede og detaljerede relieffer og er særligt interessant for danskere, for her sad Carsten Niebuhr i 1765 og kopierede inskriptionerne på ruinerne til bevaring for eftertiden. Meget gik senere til grunde eller blev fjernet fra Persepolis, men blandt andet takket være Niebuhrs indsats lykkedes det alligevel at tyde kileskriften.
Kom bag facaden
– og mød iranerne på hjemmebane, når vi inviteres indenfor i et privat hjem. Anita og Ahmad er Panorama Travels nære venner (Søren har kendt dem i mange år), og her oplever vi den persiske gæstfrihed for fuld udblæsning. De er dejligt uformelle, og her er mulighed for at få en snak med mændene over en vandpibe, eller med kvinderne, der smider tørklædet og åbenhjertigt fortæller om livet under præstestyret og om deres drømme og håb. Anita og Ahmad disker op med persiske lækkerier, og bagefter kan vi slå mave under de skyggefulde citrustræer i gården.
Program
Dag 1
Afrejse fra København til Shiraz
Vi flyver fra København til Shiraz.
Foto: Søren Bonde
Dag 2
Ankomst til Shiraz og kort byrundtur i poeternes by
Vi lander tidlig morgen og hviler på hotellet indtil frokost. Frokosten indtages på en traditionel restaurant i nærheden af basaren, hvor vi introduceres til det persiske køkken. Resten af dagen tager vi det stille og roligt. Vi er trætte efter rejsen, og indtrykkene er mange allerede her den første dag. Efter frokost kigger vi lidt på Basar Vakil, der faldbyder alt mellem himmel og jord og er mindre turistet end basarerne i Isfahan.
Herefter kører vi til Eram-haven og går en tur. Den er anlagt som botanisk have og har smukke blomsterbede og pavilloner. Haven er et populært tilholdssted for studerende, og det kan være, at vi tager en snak med dem om livet som ung i Iran.
Shiraz er desuden berømt for sine poeter, og her ligger både Hafez (ca. 1315-90) og Saadi (ca. 1210-92) begravet i fine mausoleer. Vi besøger Hafez’ grav, inden vi vender tilbage til hotellet.
I dag går vi bag facaden i poeternes by og møder iranerne på hjemmebane. Vi starter dagen med at besøge to moskeer: Nasir ol Molk, også kaldet den Pink Moske med de smukke, farvede glasmosaikker, og Ali-ebne-Hamzeh, som sjældent besøges af turister. Moskeen har nogle fantastisk overdådige spejlmosaikker, og vi inviteres til en kort teologisk snak. Bagefter kører vi tilbage til basarområdet og går en tur i den gamle bydel med citadellet.
Frokosten nydes hjemme hos en lokal familie. Anita og Ahmad er Panorama Travels nære venner (Søren har kendt dem i mange år), og her oplever vi den persiske gæstfrihed for fuld udblæsning. De er dejligt uformelle og disker op med persiske lækkerier, og bagefter kan vi slå mave under de skyggefulde citrustræer i gården.
Vi afslutter dagen ved terrasseanlæggene omkring den smukt oplyste Koranport, hvor vi kan spise et let måltid på en af de nye trendy caféer med en flot udsigt over byen.
Måltider: Morgenmad og frokost
Overnatning: Hotel Parseh (eller lignende)
Foto: Søren Bonde
Dag 4
Til Yazd via det 2500 år gamle Persepolis
Dagen starter tidligt med besøg i Persepolis, der ligger 60 km nordøst fra Shiraz. Med sine 2500 år er Persepolis et af Irans mest imponerende arkæologiske områder og et af Irans højdepunkter. Persepolis er en af Irans mange seværdigheder, som er på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og det er et af landets vigtigste nationale mindesmærker. Byggeriet begyndte under achaemenidernes kong Darius den Store i 515 f.Kr. og fortsatte de næste 150 år under hans efterfølgere, indtil byen blev ødelagt, da Alexander den Stores hær invaderede Persien i år 330 f.Kr. Resterne er dog spektakulære i sig selv – ruiner af enorme søjlepaladser dekoreret med kunstfærdige og velbevarede relieffer med scener fra Darius den Stores og hans søn Xerxes’ tid.
Vi ser også kongernes klippegrave, Naqsh-i-Rustam, som ligger lige i nærheden af Persepolis. Efter frokost fortsætter vi til Yazd. Vi krydser Zagros-bjergene og når kortvarigt op i 2600 meters højde. Inden ankomsten til Yazd gør vi et kort stop i ørkenbyen Abarqu, der er kendt for sit gamle og flot restaurerede ishus.
Byrundtur i ørkenbyen Yazd – zoroastrernes højborg
Med sin strategiske placering på kanten mellem to ørkener var Yazd en af de vigtigste byer på den persiske del af Silkevejen. Byen har ikke monumentale seværdigheder som Esfahan eller Persepolis, men beliggenheden og byens forhold til det omgivende ørkenland er en magisk oplevelse i sig selv. De smalle, snoede gader, lerklinede huse og charmerende hoteller gør Yazd til et af højdepunkterne på en rejse til Iran. Den gamle bydel er på Unescos liste over verdens kulturarv. Husene i Yazd har flade eller kuplede tage, og bag de lange lerklinede mure gemmer sig pragtfulde gårde med skyggefulde frugttræer. De finere huse er udstyret med høje vindtårne, som fører brisen ind i huset og afkøler og ventilerer. Tårnene var datidens klimaanlæg og er også blevet brugt til at afkøle byens vandcisterner.
Yazd er en meget gammel by. Traditionerne står stadig stærkt, og byen har en ganske anden atmosfære end Shiraz. Et særkende ved Yazd er en menighed på godt 5000 personer, der bekender sig til zoroastrismen (Zarathustras lære). Den anses for at være verdens første monoteistiske religion og en forløber for de store verdensreligioner. Ifølge zoroastrismen er naturens elementer hellige og må ikke tilsmudses ved kontakt med døde mennesker. Da de døde således hverken måtte begraves eller kremeres, blev de i stedet lagt ud i nogle åbne tårne lidt uden for byen – “Stilhedens Tårne”, som vi starter dagen med at besøge, inden det bliver for varmt. Her blev de døde stedt til hvile af en præst og benene blev plukket rene af gribbe. Denne skik er i dag ophørt, men fra tårnene ses stadig rester af de gamle tempelbygninger. Tilbage i byen besøger vi zoroastrernes ildtempel/museum, hvor en hellig flamme symboliserer renhed og evighed og efter sigende har brændt uafbrudt i mere end 1500 år.
Vi går en tur i den gamle bys labyrint af snoede gader og besøger bl.a. Fredagsmoskeen fra 1400-tallet med dens høje minareter og fine mosaikker. Vi skal også se haven Dolat Abad, som var monarken Karim Khan Zands residens i midten af 1700-tallet, da Shiraz var hovedstad. Den fine pavillon har Irans højeste vindtårn på næsten 34 meter. Undervejs på byvandringen besøger vi også Vandmuseet og bliver klogere på byens fascinerende qanat-system, hvor underjordiske kanaler førte vandet fra højdedragene ned til byen. Også den smukke takieh, Amir Chakhmaq, er på programmet. Bygningen bruges ved mindehøjtideligheden til Imam Hossein og fremstår måske allersmukkest efter mørkets frembrud, når projektører oplyser bygningen.
Måltider: Morgenmad og frokost
Overnatning: Hotel Laleh (eller lignende)
Foto: Søren Bonde
Dag 6
Via Meybod og Nain til Isfahan
Vi kører til Isfahan, hvor vi undervejs oplever det iranske landskab og hører om landets historie samt politiske og sociale forhold. Efter en times kørsel stopper vi i den gamle by, Meybod. Her besøger vi først det flot restaurerede duetårn (ikke længere i brug). Lige i nærheden ligger karavanseraiet, hvor vi hører om Persiens rolle på Silkevejen.
Efter yderligere halvanden times kørsel ankommer vi til søvnige Nain, hvor vi spiser frokost. Herhjemme er Nain nok mest kendt for sine tæpper, men byen byder også på traditionelle, lerklinede huse, en 1500 år gammel sassanideborg og en af Irans ældste moskeer, som vi besøger.
Orientens Perle kaldes byen, som går for at være en af verdens smukkeste. Isfahan, som er byens danske navn, er for mange rejsende det absolutte højdepunkt i Iran. Shah Abbas I gjorde i 1598 Esfahan til sin hovedstad, og det er fra denne tid, at de smukkeste bygningsværker stammer. Byen er et sandt overflødighedshorn af mesterværker indenfor islamisk arkitektur. Den blev beskrevet i poetiske vendinger, der er så kendetegnende for iransk kultur: “Esfahan nesf-e Jahan” (Isfahan er den halve verden), og byen har længe tiltrukket rejsende fra hele verden. Det er her man virkelig kan sætte pris på den persiske arvs sande skønhed. Byens hjerte er Imam-pladsen, der oprindelig blev bygget som en kongelig polobane, og iranerne hævder, at polo stammer fra Persien. Pladsen er 508 meter lang og 160 meter bred og dermed et af de største og fineste offentlige rum i verden. Den summer af liv døgnet rundt takket være parkområdet og arkaderne med basaren, som omgiver pladsen. Man kan let tilbringe mange timer her. Basaren selv indfanger atmosfæren af det gamle Persien, og udfordrer alle sanser: duften af eksotiske krydderier, klangen af smede i arbejde og invitationer fra sælgerne, som serverer te, mens de fremviser deres varer. De iranske basarer er en fornøjelse, for sælgerne er sjældent anmassende.
Hele dagen er afsat til at udforske seværdighederne omkring pladsen: Imam-og Sheikh Lotfollah-moskeerne samt Ali Qapu-paladset. Vi introducerer også basaren, som er blandt verdens fineste, men som bedst opleves på egen hånd eller to og to.
Imam-moskeen blev bygget i årene 1611-29 og er overdådigt pyntet med fliser i blå, turkise og grønne nuancer. Den er kulminationen på næsten 1.000 års islamisk kunst og arkitektur og blev Isfahans centrale sted for bøn og islamisk læring. Vi forsøger at finde en mullah (”præst”) for at tale med ham om forskellige emner; det kan fx være forholdet mellem religion og politik eller kvindernes rolle i Iran.
Sheikh Lotfollah-moskeen fra 1619 er opkaldt efter en libanesisk sheik. Den er meget mindre men fantastisk smukt dekoreret. Oprindelig var den shahens private moske, og derfor er den uden minaretter. En underjordisk gang siges at føre fra paladset til moskeen på den anden side af pladsen, så shahens koner ubemærket kunne besøge moskeen.
Ali Qapu-paladset ligger på den vestlige side af Imam-pladsen og har været under restaurering i mange år. Arbejdet er nu ved at være færdigt, og særligt paladsets interiør fremstår utrolig flot. Ali Qapu var hovedsagelig sæde for regeringen under safaviderne i 1600-tallet. Fra balkonen kunne shahen og hans familie observere det daglige liv i byen og nyde polokampe, som afholdtes på pladsen. Rummene i det seks-etagers palads er vidunderligt dekoreret med fine udskæringer, vægmalerier og mosaikker; musikrummet på øverste etage er et mesterværk.
Vi besøger også et lille udvalg af fine værksteder omkring pladsen. I en tæppeforretning lærer vi om tæppeknytning, og i et par værksteder får vi demonstreret miniaturemaleri og tekstiltryk.
Vi fortsætter til paladset med de 40 søjler – Chehel Sotun – som ligger lige i nærheden af den store plads. Tæller man efter, er der faktisk kun 20 søjler på forsiden af Shah Abbas’ elegante palads, men deres spejling i dammen foran gør det ud for de andre 20. Indenfor såvel som udenfor venter en smuk udstilling af fresker og malerier – enkelte af dem lidt vovede – der skildrer scener fra det 16. og 17. århundrede.
Dagen afrundes med de smukt oplyste broer, som fører over Zayandeh-floden i en anden del af byen.
Måltider: Morgenmad og frokost
Overnatning: Hotel Setareh (eller lignende)
Foto: Søren Bonde
Dag 8
Byrundtur 2 i Isfahan: Fredagsmoske og den armenske bydel
Efter morgenmaden besøger vi den enorme Fredagsmoske, som er en af Irans ældste. Moskeen er blevet udbygget i flere omgange under skiftende dynastier, og den er således et levende museum, der demonstrerer over 1000 års persisk arkitektur.
Dernæst skal vi opleve en anden side af Isfahan og kører til den kristne, armenske bydel, Djolfa. Mens Iran ubetinget er en islamisk republik, findes der religiøse mindretal, som tillades at praktisere deres tro. Stemningen i Djolfa er mere europæisk, og højdepunktet er den smukt bemalede Vank-katedral. Katedralen er et bevis på, at muslimer og kristne har levet fredeligt sammen her i århundreder. Det tilhørende museum fortæller blandt andet historien om det tyrkiske folkemord på armenerne i 1915, som kun relativt få lande har anerkendt. Vi afrunder besøget i Djolfa med at spise frokost.
Vi kører tilbage til centrum, og det sidste af eftermiddagen er på egen hånd; tiden kan f.eks. bruges i basaren, haverne eller ved en af byens mange andre seværdigheder.
Måltider: Morgenmad og frokost
Overnatning: Hotel Setareh (eller lignende)
Foto: Søren Bonde
Dag 9
Fra Isfahan til Teheran via Abyaneh og den hellige by Qom
Vi starter tidligt og fortsætter rejsen nordpå mod hovedstaden. Undervejs gør vi et stop i Abyaneh, som er en fin lerklinet landsby bygget op ad skråningerne. Det er en af de ældste bosættelser i Iran, og dens historiske betydning er for nylig blevet anerkendt af UNESCO. Inden vi ankommer til Teheran stopper vi også i Qom, som er Irans næst-helligste by efter Mashad. Qom er en af Irans mest konservative byer, og bybilledet kendetegnes ved de mange religiøse studerende. Byen er en af shia-islams vigtigste pilgrimsbyer, og den var i sin tid næsten lige så betydningsfuld som Karbala og Najaf (i dag i Irak). Det var i Qom, at Ayatollah Khomeini boede inden han blev tvunget i eksil i 1964. Vi besøger Hazrat-e Masumeh, som er en helligdom til imam Rezas søster, Fatemeh, som døde i det 9. århundrede. Meget af det storslåede bygningsværk, man ser i dag, stammer imidlertid fra Abbas I’s tid – dvs. det tidlige 1600-tal.
Derefter fortsætter vi til Teheran, hvor vi ankommer først på aftenen afhængig af trafikken i hovedstaden.
Byrundtur i hovedstaden: palads, museum og Teherans moderne ansigt
I Irans blot 200 år gamle hovedstad samles alle landets kontraster på godt og ondt, og tempoet i den pulserende storby er højt. Med en befolkning på ca. 14 mio. mennesker i stor-Teheran, må vi forberede os på en hel del trafik, men kaosset er en del af oplevelsen.
Vi starter dagen med den mere moderne side af Iran, der står i kontrast til alle de historiske sider af landet, som vi har oplevet. Vi besøger Milad Tårn (også kaldet Teheran Tårn), som med sine imponerende 435 meter (inklusive spiret) er det sjettehøjeste telekommunikationstårn i verden. Tårnet blev indviet i februar 2009 som en del af en større konstruktion. Det inkluderer et femstjernet hotel, konference-center, world trade center og en IT-park. Vi tager højhastighedselevatoren op til observationsdækket 280 meter oppe. Det er desuden et godt sted at observere hovedstadens indbyggere og i særdeleshed de unge, de smarte, forretningsfolk – og de velstillede, hjemmegående husmødre med plastre hen over næsen, der viser, at de har haft råd til en formindskelse af næsen.
Derefter besøger vi det rigt udsmykkede Golestan Palads, der stammer fra Qajar-dynastiet (1800-tallet). Efter frokost er det blevet tid til et af byens mange fine museer – valget afhænger af, hvilke dage museerne holder åbent. Formodentlig bliver det Nationalhistorisk Museum, som på fornemmeste vis sammenfatter vores rejse i Iran. Det kan også være Juvelmuseet. Det huser verdensberømte klenodier såsom Påfugletronen og Darya-ye Nur – en pink diamant på 182 karat.
Byrundturen kan afrundes med et besøg i basaren (på egen hånd). Det sidste af eftermiddagen kan bruges på hotellet til at hvile og pakke, inden vi mødes til afskedsmiddag.
Måltider: Morgenmad, frokost og aftensmad
Overnatning: Hotel Marlik (eller lignende)
NB: på påskerejsen med afgang 3. april flyver vi hjem fra Teheran sidst på aftenen (Qatar Airways) og kører til lufthavnen direkte efter afskedsmiddagen.
Foto: Søren Bonde
Dag 11
Hjemrejse
Hvis vi flyver med Turkish Airlines har vi kun nogle få timers hvil, inden vi skal køre til lufthavnen og flyve hjem meget tidlig morgen. Med Qatar Airways flyver vi først fra Teheran omkring middag.
“Jeg vil varmt anbefale Panorama Travel efter en grupperejse til Iran i påsken 2019. Rejsen levede på alle måder op til vores forventninger. Rejseleder, guide og buschauffør var dygtige og imødekommende. Gruppestørrelsen på kun 15 rejsende, var også medvirkende til et godt fællesskab på rejsen. Og så er Iran bare et fantastisk land at besøge, ikke mindst på grund af befolkningens imødekommenhed.” (Berit)
“Efter netop hjemvendt tur til Iran vil jeg virkelig gerne anbefale Panorama Travel. Under forberedelsen har de været hurtige og hjælpsomme, hvilket gav stor tryghed. Turen var forbilledligt planlagt og selve rejsen en stor oplevelse med både historiske, arkitektoniske, kulturelle, geografiske og sansemæssige oplevelser. Møder med venlige og åbne mennesker og det smukke byggeri og sceneri var nogle af turens højdepunkter.” (Mette)
“Jeg kan på det varmeste anbefale at rejse med Panorama Travel. Stor grad af professionalisme, en enorm viden om Iran samt en fantastisk behandling af gruppen på 15 personer prægede vores oplevelsesrige tur. Søren Bonde, den iranske guide samt chaufføren skabte i et godt samarbejde de fineste rammer for turen, således at turen udover selvfølgelig at være hektisk alligevel foregik under afslappede forhold.” (Peter)
Info om rejsen
Gruppe
Pris: fra DKK 16.980
Max. 15 deltagere!
Rejsen inkluderer
Fly København-Shiraz / Teheran-København
Hotelpakke STANDARD: 3-4* hoteller i delt dobbeltværelse (eget bad/toilet)
Halvpension (inkl. drikkevarer)
Afskedsmiddag den sidste aften
Alle entréer ifølge program
Transport i egen bus med aircondition ifølge program
Drikkevand på busturene
Dansk rejseleder med indgående kendskab til Iran. NB: Hvis rejseleder er Eva Lucie Witte, så mødes i med hende ved ankomst til Iran. Der følger således inden rejseleder med på flyrejsen fra/til Danmark.