En ørkendrøm under stjernerne

Udlev din ørkendrøm med udsigten til nogle af verdens smukkeste sandklitter. Det storslåede område på vej til Merzouga inspirerede forfatteren J. M. G. Le Clézio til bogen ”Désert” (1980): “Der er ingen større følelse end at komme ind i ørkenen”. Og han har ret – det er præcis hvad man føler: storhed og stilhed i naturens vold blandt enorme sandklitter. Vi nyder det i fulde drag i en luksuriøs riad, som ligger ved foden af klitterne. Værelserne er alle indrettet i en stil traditionel for regionen i varme farver. Riaden har en hyggelig stue med en indbydende pejs, et hjørne til at slappe af og læse, masser af eksterne rum, hvor man kan nyde en kop te eller en drink, samt en dejlig terrasse med en fantastisk udsigt til klitterne og en fantastisk stjernehimmel, når mørket sænker sig.

Ksar Aït Ben Haddou

Ksar Ait-Ben-Haddou (UNESCO) er et slående eksempel på det sydlige Marokkos arkitektur og en af de mest berømte og fascinerende ksarer i Marokko. Ait Ben Haddou har været kulisse for flere film: ”Alexander”, ”Lawrence of Arabia”, ”Gladiator”.  En ksar er en kollektiv gruppering af boliger. Inde bag beskyttende mure, der er forstærket med vinkeltårne, ligger boligerne skulder ved skulder – nogle er beskedne, andre ligner små slotte med deres høje tårne og øverste dele dekoreret med motiver i lersten.

Marrakech

Marrakech er med rette en af verdens berømte byer og er næsten 1000 år gammel. I dag er hovedstaden Rabat, men gennem århundreder var Marrakech hovedstad og center for handel, og den har tiltrukket fyrster, imamer og videnskabsmænd. Byen har den største souk (marked) i Marokko, og det store torv Djemaa el Fna summer af liv, sælgere og gøglere og siges at være det travleste i Afrika. I de labyrintiske markedsgader finder man alskens tingeltangel fra en svunden tid. En rejse til Marrakech garanterer dig masser af arabisk atmosfære. Vi ser bl.a. medinaen (UNESCO) og byens vigtigste seværdigheder, og om eftermiddagen er der tid til at slentre gennem souken og gå på opdagelse.

© Copyright 2019 - Panorama Travel - delivered by **design concern - Kontakt os på +45 7070 7316