Visum til Iran

– beskrivelse og procedure

(opdateret 18. marts 2022)

Dig som deltager i vores grupperejser på 9-15 personer

Det er fuldt ud muligt at få visum ved ankomst til Iran, men erfaringen viser, at det er en proces, der kan tage flere timer, hvis man ankommer som gruppe og havner i kø bag andre grupper. Hos Panorama Travel ønsker vi, at vore gæster skal have den bedst mulige start på rejsen. Derfor vælger vi, at have visum med hjemmefra på vores grupperejser. Det søges online med invitation inden afrejse.

Der gælder særlige indrejseregler i Iran, og Panorama Travel sender en vejledning ud til dig, når ansøgningsprocessen sættes i gang cirka to måneder inden afrejse.

Danske statsborgere og/eller borgere bosiddende i Danmark ansøger først online og dernæst via ambassaden i Charlottenlund (København). Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter planlagt hjemrejse og indeholde mindst én blank side. Der er ikke krav om personligt fremmøde på ambassaden.

Inden ambassaden kontaktes, rekvirerer Panorama Travel en forhåndsgodkendelse (“Visa Grant Notice”) med et såkaldt ”referencenummer” fra Teheran via vor iranske samarbejdspartner. For at få denne forhåndsgodkendelse skal du returnere den lille visumformular, som vi udsender på email, og et vellignende pasfoto (også på email). Forhåndsgodkendelsen sendes/bringes til den iranske ambassade i Charlottenlund sammen med pas, brev fra din rejseforsikring, som tydeligt viser, at du er forsikret i Iran (Iran skal nævnes specifikt), og kvittering på indbetaling af visumgebyret på 375 DKK (kan også betales med Dankort på ambassaden men IKKE kontant). Skal du have tilsendt dit pas og visum medsendes/bringes desuden en frankeret svarkuvert til anbefalet brev.

Det er desuden muligt at ansøge elektronisk (e-visum). Det gøres her: https://evisa.mfa.ir/en/

Har du bestilt en grupperejse, er forhåndsgodkendelsen inkluderet i rejsens pris. Ellers koster det 400 kroner.

Efter 2 uger kan man hente sit visum på ambassaden eller få det tilsendt med posten. Ambassaden har også en ekspresservice, som koster 50% ekstra.


Dig som rejser alene eller i meget lille gruppe

Du kan følge proceduren, som beskrevet ovenfor, eller du kan vælge at søge visum ved ankomst (VOA).

Mange vælger trygheden i at søge visum hjemmefra. Vi har endnu ikke oplevet nogen, der blev nægtet visum ved indrejse, men man bør være opmærksom på, at det i teorien er en risiko.

VOA koster 75 €, og du skal beregne mindst en times ekspeditionstid ved ankomst (i bedste fald). I Teheran er det nu muligt at få sit visum på et separat stykke papir.

Betingelser

  • Pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomst og indeholde mindst én blank side og ingen israelske stempler.
  • Forhåndsgodkendelse (“Visa Grant Notice”) med reference-nummer
  • Forsikringsbrev som tydeligt viser, at du er forsikret i Iran (Iran skal nævnes specifikt)
  • DKK 375,- (eller 75 € ved VOA)

Ambassadens adresse og ekspeditionstider

Engskiftevej 6

2100 København Ø

Bemærk at ambassaden holder lukket på både de iranske og danske helligdage. Åbningstider og lukkedagene findes HER.

Emam-pladsen i Isfahan

Bliv kontaktet af en rejsekonsulent!

Er du ved at planlægge din næste rejse? Få vejledning fra en af vores berejste og kompetente medarbejdere, så vi sammen kan skræddersy DIN perfekte drømmerejse.

    Modtag vores spændende nyhedsbrev!

    Få inspiration og vær blandt de første, som hører om vores nye rejser.