Lær vores rejseledere og undervisere at kende
Hos Panorama Travel sætter vi en stor ære i at have kompetente rejseledere på alle vores destinationer. Det er ingen let opgave at være rejseleder for Panorama Travel, for vi stiller store krav. En dygtig rejseleder er vidende, service-minded og en god vært. Han/hun skal smidigt kunne løse eventuelle problemer undervejs, være i godt humør og skabe en god stemning i gruppen og sørge for, at alle deltagere føler sig set og hørt.
Men vi har gjort det lidt lettere for vores rejseledere ved at gøre gruppestørrelsen mindre; med et max-antal på typisk 15 personer er der mere tid til den enkelte deltager. Dette gælder på langt de fleste rejser med undtagelse af krydstogter, togrejser, og de kortere rejser i Europa.
På vores højskolerejser har rejselederen mere karakter af underviser og er dermed primært med for at undervise typisk i form af foredrag og work-shops, men vil selvfølgelig være behjælpelig med at løse eventuelle problemer undervejs.
Når du rejser med Panorama Travel kan du altid regne med, at din rejseleder som minimum har været på destinationen og har en vis viden om den. Det burde være en selvfølge, men erfaring fra branchen viser, at det er det ikke. Oftest vil du hos Panorama Travel tilmed få en rejseleder med et dybdegående indblik i destinationen og en stor rejseerfaring.
Flere af vores rejser er ligefrem bygget op omkring en specifik rejseleder, som med sin indsigt gør destinationen endnu mere interessant. Du kan læse mere om vores dygtige rejseledere og undervisere nedenfor.
Søren er rejseleder på
Søren Bonde
Søren Bonde er uddannet cand.mag. i musiketnologi fra Københavns Universitet, men det var studier i teologi, historie og etnologi, som efterhånden optog ham mest. Han er direktør og partner i Panorama Travel og er desuden forfatter og en meget anvendt foredragsholder. Som medlem af De Berejstes Klub har Søren rejst intensivt i over 90 lande, og i 2015 modtog han klubbens ærespris for sine grænsesøgende og omfattende rejseeventyr i nogle af verdens mest ufremkommelige egne. Han har specialiseret sig i en lang række destinationer såsom Latinamerika, Iran, Centralasien, Filippinerne og Afrikas Horn. Han har en forkærlighed for historie samt stammefolk og særprægede ritualer.
Søren er en garvet formidler og har i løbet af de seneste 20 år leveret artikler til landsdækkende aviser og tidsskrifter og holdt talrige foredrag om blandt andet Iran, Silkevejen, stammefolk i Etiopien og verdens varmeste sted. Han underviser desuden fra tid til anden på Folkeuniversitetet om Silkevejen, Iran og Peru.
Søren har stor rejseledererfaring og en omfattende viden om de destinationer, han varetager. Han har en udviklet evne til at klare uventede situationer, bevare roen og overblikket selv i de mest pressede situationer og improvisere undervejs, således at deltagerne på rejsen altid kan føle sig trygge. Søren er vant til at omgås mange forskellige typer af mennesker, og hans humoristiske sans skaber altid en god stemning i gruppen.
Læs mere om Søren på vagabonde.dk
Rasmus Sebastian Nielsen
Rasmus Sebastian Nielsen er partner i Panorama Travel, hvor han er idéudvikler og producent primært på naturrejser. Han er uddannet biolog (cand. scient.), og til daglig er han chef for dyreafdelingen i Knuthenborg Safaripark med ansvaret for omkring 1000 dyr fordelt på alt fra sibiriske tigre til hvide næsehorn. Rasmus har mere end ti års erfaring som rejseleder og har primært ledet grupperejser med fokus på natur og indianerkulturer i hele Latinamerika men også til både den østlige og sydlige del af Afrika, og Asien. Rasmus har besøgt over 55 lande verden over, og hvert år tilføjes nye destinationer til hans rejse-CV.
Gennem sin store interesse for naturen og faglige baggrund i biologien har Rasmus fået mange helt unikke naturoplevelser, fx blandt gorillaer i Uganda, kolibrier i Ecuadors tågeregnskov eller blåhvaler ud for Sri Lankas sydkyst. Fascinationen for indfødte stammers samhørighed med naturen har ligeledes altid fyldt meget hos Rasmus, og det er alt dette, som han giver videre til Panorama Travels gæster.
Kamilla Hougaard
Kamilla Hougaard har trods sin unge alder 10 års erfaring som verdensomrejsende dyrepasser og formidler. Hun har flere års erfaring som falkoner og har tilmed været daglig leder for et rovfuglecenter. Denne erfaring og viden er særlig nyttig, når hun er rejseleder i Centralasien. Kamilla har en kæmpe passion for at opleve verden, og specielt destinationer med fokus på dyreliv har medvirket til, at hendes rejse-CV er fuld af storslåede oplevelser.
Kamilla er udendørsmenneske helt ud til fingerspidserne med hobbyer som dykning, jagt, kajak og vandring. Hun har erhvervet sig en stor evne til at kunne omstille sig til enhver situation og vigtigst af alt holde hovedet koldt i pressede situationer. Dette medvirker til, at din rejse foregår så problemfrit som overhovedet muligt.
Formidling er en af Kamillas største evner, og hun fortæller med stor begejstring samt en god blanding af alvor og humor. Som person er hun altid smilende, nede på jorden og meget positiv. I Kamillas selskab kan man kun føle sig tryg og godt tilpas, og hun er altid klar med lidt jysk humor, som ofte skaber et godt grin.
Bodil Johanne Jørgensen
Bodil Johanne Jørgensen er oprindelig uddannet revisor, men har arbejdet med ledelse og organisationsudvikling som selvstændig i mange år. Desuden har hun arbejdet med spirituel praksis i mere end tredive år. Hun underviser i mindfulness og meditation. Hun er aktiv i De Berejstes Klub og har rejst i 108 lande.
”Jeg har set store dele af verden. Men jeg har tabt mit hjerte til Bhutan. Og jeg glæder mig til at vise dig det venlige land med en meget imødekommende befolkning”, fortæller Bodil Johanne.
Bodil Johanne har stor viden om Bhutan. Hun har været rejseleder i Bhutan flere gange og har et indgående kendskab til landet og dets særprægede historie og kultur. Som rejseleder er Bodil Johanne omsorgsfuld og opmærksom, og hun er god til at skabe en god stemning i gruppen. Man kan altid føle sig tryg i hendes nærvær. Hun er desuden god til at løse uforudsete situationer, hvor ro og overblik bevares.
Ellen er rejseleder på
Ellen Bangsbo
Ellen Bangsbo er uddannet antropolog med BA (bachelor) i tibetansk. Hun har beskæftiget sig med Tibet og tibetansk kultur i over 30 år og har omfattende rejseerfaring ved at have levet og rejst både privat og som rejseleder i Tibet og de tibetansk etniske områder i de kinesiske provinser Gansu, Qinghai og Sichuan. Dertil kommer 12 år i Indien, Sri Lanka og Nepal, hvor hun i perioder har boet sammen med eksiltibetanere. Ellen har studeret og praktiseret buddhisme igennem mere end 30 år, og hun har således et unikt kendskab til tibetansk kultur og tibetansk buddhisme med en særlig interesse for leveforholdene for tibetanske nomader bosat på det tibetanske plateau. Ellen taler tibetansk – et plus, som bringer hende i tæt kontakt med den tibetanske lokalbefolkning.
Ellens store interesse for buddhismen har desuden bragt hende vidt omkring i Indien, Nepal og Sri Lanka, og især gennem denne omfattende rejseaktivitet har hun fået et unikt indblik i og forståelse for lokal kultur og tro. Hun har stor rejseledererfaring og overblik, og har ledet mange grupperejser til religiøse og kulturelle steder rundt omkring i Tibet og Indien, især til Rajahstan og Ladakh, og hun har rejst og boet i Sri Lanka i en periode.
Hjemme er Ellen aktiv som foredragsholder og passioneret free-lance fotograf. Hun er desuden forfatter og har skrevet en bog om uddannelse for tibetanere samt artikler om buddhismens rolle i moderne tid og om tibetanere bosat i Tibet og i eksil.
Lene er rejseleder på
Lene Kohlhoff Rasmussen
Lene Kohlhoff Rasmussen (til højre på billedet) er eventyrer, forfatter og en efterspurgt foredragsholder. Hun er desuden medlem af De Berejstes Klub og De Kvindelige Eventyreres Klub. Lene har været på flere lange ekspeditioner og rejser ofte på egen hånd gennem verdens brændpunkter. I 2015 udgav hun sin personlige rejseberetning om otte måneders rejse ad Silkevejen. Hun er i øjeblikket i gang med et bogprojekt om nogle af verdens største floder, hvor hun foretager ekspeditioner langs Amazonas, Ganges og Nilen – herunder Etiopien.
Lene har en stor interesse og viden om fremmede kulturer, og hun har bl.a. boet hos Amazon-indianere, centralasiatiske nomader og afrikanske stammefolk. Hun er også naturelsker og har altid haft en særlig forkærlighed for de mest barske steder i naturen såsom fjerne bjergegne, golde ørkener, arktiske tundraer, dybe jungler, savanner og vulkaner.
Som rejseleder er Lene imødekommende og tillidsvækkende. Hun vil gøre sit bedste for at alle i gruppen får deres livs største rejseoplevelse.
Michael Nitschke
Michael Nitschke er uddannet dyrepasser og autodidakt kok. Han har rejst på 5 kontinenter og har mange lande på sit CV – fra Galapagos i vest til Borneo i øst og senest har han gået på den spanske camino. Når han rejser, er det altid med gastronomi, dyr og natur i højsædet.
Michael arbejder til dagligt, på 14. år, i Ree Park Safari på Djursland, hvor han også driver et semi-selvforsynende, nedlagt landbrug med biavl, kødproduktion og økologisk dyrkning af jorden. Gennem sit job har han opnået en stor viden om alverdens dyr og en stor erfaring som formidler af verdens truede dyr, naturbevarelse og bæredygtighed. Han er vant til at tale og holde foredrag for store forsamlinger og ”være på” – også når kameraet ruller.
Michael startede som rejseleder i 2010 med tigersafarier i Indien. Han har gennem sine mange år i turistbranchen erfaret, at gæstens trivsel kommer før alt andet. Med Michael som rejseleder er du i gode hænder.
Du kan se mere til Michael og hans daglige arbejde på Ree Park Safari’s facebookside.
Lene Bach Larsen
Lene B. Larsen er lidt af en rejsenørd. Udover at hun har rejst i godt 60 forskellige lande fordelt på alle 7 kontinenter, har hun også arbejdet i rejsebranchen siden 1991 primært på kontor med planlægning og vejledning om rejser til det meste af verden, og hun har holdt mange foredrag om sine spændende rejser.
Efter 1 års studier i Adventure Tourism i New Zealand sprang Lene i 2002 ud som rejseleder med vandring som speciale. Det er efterhånden blevet til over 850 rejsedage som rejseleder. Det er aldrig kedeligt at rejse med Lene. Hun leverer information med en passende humoristisk indpakning. Lenes største interesse på rejser er storslået natur, blandt vilde dyr og interessante folkeslag, der altid har en spændende historie at fortælle.
Når Lene ikke bestiger bjerge eller cykler, er hun ofte at finde plaskende i vandkanten, i en sjov yogastilling, i hængekøjen med en bog, ude at sanke mad i naturen, på en af sine off-road motorcykler eller på vej over Atlanten i sejlbåd.
Lena Olesen
Lena Olesen er uddannet assistent og er autodidakt fotograf. Hun har udforsket mange forskellige lande i verden og altid med et kamera i hånden. Fx var hun i Uganda for at fotografere gorillaer og var så heldig blot at stå 5 meter fra en stor Silverback.
Lena arbejder til dagligt med foto og har vundet flere konkurrencer. For hende er det at have kameraet i hånden også ensbetydende med at opleve og komme tæt på tingene og udforske. Få lov som voksen at fordybe sig, være kreativ og fange øjeblikket. For Lena handler det om livsglæde og forevige et minde, som det er at rejse og opleve.
Karen er rejseleder på
Karen Hoffmann
At rejse er et eventyr, og Karen Hoffmann har altid rejst. Hun har prøvet alt fra steghede ørkenture til et enkelt verdensmesterskab i is-svømning. Karen har interesse for både natur og kultur, nationalparker til storbyer, og det gør hende til en alsidig rejseleder, som er vant til at håndtere mange slags situationer.Hun elsker især den mellemøstlige kultur med dens arabiske mystik og charme.
Karen er uddannet som Akademi Økonom og er desuden læreruddannet i specialpædagogik og samfundsfag. Hun har været udstationeret i Kina, Filippinerne, Østrig, Italien og Spanien. Med sin familie var hun bosat flere år i Spanien efter en langturssejlads. Hun har rejst med alt fra rygsæk, tog, cykel, på hest, båd, skib og privatfly, og hun udfordrer gang på gang sig selv og sin nysgerrighed.
Alle disse erfaringer som rejseleder og fra rejser gennem 35 år deler hun med stor passion med sine gæster. På en rejse med Karen vil du derfor blive mødt af en kompetent og passioneret vært, der sætter humor og en glad og fri stemning særdeles højt.
Eva Lucie Witte
Eva Lucie Witte (til højre på billedet) er uddannet cand.mag. i Persisk Sprog og Kultur fra Københavns Universitet og har beskæftiget sig med undervisning i persisk sprog og rejser i Iran gennem mere end 20 år. Hun har boet i Teheran de sidste 15 år. Herfra har hun modtaget mange danske gæster gennem årene, og hun har brobygning og formidling af den persiske kultur som sin personlige kæphest! Af samme grund elsker hun at holde oplæg på sine rejser om historie, religion og etnicitet, generationskløfter, kønsroller, madlavning, kunst og arkitektur, musik, poesi og mange andre emner. Altsammen set fra en danskers synsvinkel og krydret med mange anekdoter fra de sidste 15 år i Iran.
Eva har gennem årene set og rejst i det meste af Iran, og hun elsker at vise både kulturen og naturen frem. I sin fritid camperer hun gerne i bjergene, ørkenen, skovene eller ved kysten – ja, hvorsomhelst!
“Never a dull moment” – aldrig et kedeligt øjeblik – siger vi ofte her i Iran. Eva er vant til (og forberedt på), at tingene i Iran sjældent går efter en snorlige plan, og derfor byder hendes ture tit på oplevelser, der ligger udenfor både programmet og den slagne vej. Oplevelser, som man kun får med de lokale. Hun taler naturligvis flydende persisk, men turene foregår i samarbejde med iranske guider, da det er i det gode samarbejde mellem vores to kulturer, at gæsterne får den dybeste og mest nuancerede indsigt.
Michael er rejseleder på
- Madagascar (kommer snart)
Michael O. Jørgensen
Michael O. Jørgensen er berejst eventyrer og naturfreak. Han er uddannet dyrepasser med videre uddannelse inden for zoodrift og naturbevarelse. Han arbejder som zoofaglig konsulent, formidler, forfatter og fotograf. Michael har rejst og arbejdet i mange af naturens brændpunkter rundt om på kloden med blandt andet zoologiske haver, naturbevarelsesprojekter, uddannelse og økoturisme. Med over 60 lande på rejse-CV’et sætter han en ære i at finde nye perler at udforske.
Michael har været rejseleder siden 1989 i Afrika, Asien, Syd- og Mellem- og Nordamerika og Europa. Han er forfatter til flere bøger – blandt andet rejsebogen “Vilde oplevelser i Østafrika”.
Det tætte samarbejde med lokalbefolkningen har altid været Michaels kæphest, hvilket har gjort ham til en anerkendt sparringspartner i de lande, han arbejder i. Michael elsker at dele ud sin store viden om områderne, deres kultur og natur med en smittende passion og nysgerrighed. han giver sine gæster én på opleveren med et højt formidlingsniveau og et begejstret glimt i øjet.
Tine er underviser på
Tine Kragh
Tine Kragh er cand.mag. i kunsthistorie fra Københavns Universitet. Hun arbejder, og har arbejdet på forskellige museer, blandt andet på Thorvaldsens museum og Kastrupgårdsamlingen som omviser og kunstformidler. Derudover underviser hun på Folkeuniversitetet.
Tine skaber kunsthistoriske rejser til Italien. Hun er selv kunstner og har udstillet i mange gallerier i Danmark, Frankrig og Italien, heriblandt i Vatikanet i Rom. Hun laver også udsmykningsopgaver. Her har hun blandt andet lavet en større udsmykning i Tivoli i København.
Tine underviser desuden i kunst og maleri, og holder foredrag i kirker og på højskoler rundt i landet. Hun har arbejdet, studeret og har haft legatophold i Danmark og udlandet. Det gælder blandt andet i klostret San Cataldo Amalfi, Fabriano, Marche, San Silvestro, Fundation Danoise, Paris samt klostre i Danmark som Ørslev og Løgumkloster.
Ulla Meucci
Ulla Meucci har boet på Sicilien i 25 år. Hun kender øen godt og taler flydende italiensk. Hun er guide på rejser til både Sicilien og det øvrige Syditalien.
Ulla har stor interesse for keramik, hun laver selv keramik og har gennem årene kendt mange dygtige sicilianske keramikere. Hun har sit eget keramikværksted – i sit hus i byen Piazza Armerina. Sammen med sin sicilianske mand har hun også haft et værksted, hvor de skabte smykker. I sin tid på Sicilien har hun organiseret mange kreative kurser på lokale sicilianske skoler mm.
Francesca er underviser på
- Højskolen på Sicilien – sprog og kultur
- Højskolen på Sicilien – julerejse til Monreale
- Højskolen på Sicilien – kunst og kærlighed (kommer snart)
Francesca La Fiora
Francesca er født og opvokset på Sicilien men er nu bosat i København. Her har hun siden 2008 undervist i italiensk på Studieskolen.
Francesca har endvidere en ph.d.-grad i filosofi, og hun forsker på Søren Kierkegaard Forskningscenteret i København, hvor hun er i gang med at oversætte Kierkegaards “Opbyggelige Taler i forskjellig Aand” fra 1847.
Hendes unikke kendskab til Sicilien kombineret med hendes faglige profil og behagelige personlighed, har gjort at Francesca er meget værdsat, og vi anvender hende på flere af vores rejser til Sicilien. Du kan tage på julerejse, sprog- og kulturrejse eller kunst- og kærlighedsrejse med Francesca som underviser.
Niels er rejseleder på
Niels Lindvig
Niels Lindvig er journalist og har fulgt international politik og kultur for DR i mere end 30 år, hvor han har været medlem af redaktionen på Udefra og Orientering og studievært på Orientering Søndag.
Skønt Niels tjente sine sporer i Afrika og Asien, er han især kendt for sin brede og dybe indsigt i Latinamerika, USA og De Britiske Øer. Latinamerika har siden 1970’erne trukket i ham. Han har besøgt hele kontinentet og boet i en række af landene bl.a. Colombia, Chile og især Argentina.
De Britiske Øer har dog altid haft en helt særlig og stor plads hos Niels Lindvig. I mere end et årti sad han som eneste internationale deltager i British Irish Interparliamentary Body, som fulgte og støttede fredsprocessen i Nordirland. Især har det gamle indre imperiums gradvise opbrud optaget ham. Fra Irlands blodige løsrivelse og Nordirlands tilblivelse over nationalparlamenternes opståen i Skotland og Wales i 1990’erne, til det stadigt mere højlydte skotske krav om selvstændighed. Niels Lindvig opholder sig hvert år i såvel Irland som UK adskillige gange.
Jens er rejseleder på
Jens Worning Sørensen
Jens Worning Sørensen er uddannet cand.scient.pol. Han er tidligere generalkonsul i Skt. Petersborg og har fungeret som foredragsholder samt analytiker og kommentator om russiske forhold i medierne. Han er pt. leder af kommunikationsbureauet Policy Group og udenrigsskribent for Kristeligt Dagblad.
Martin Herbst
Martin Herbst er cand.theol., forfatter, foredragsholder og underviser på Folkeuniversitetet og mange andre steder.
Martin Herbst er cand.theol. og forfatter til en række bøger, der spænder fra selvbiografi til tilbundsgående skildring af de syv dødssynders historie. Han følger det latinske motto ’status viatoris’ – ’man skal være i en tilstand af at være på vej’. På vej mentalt og mod nye destinationer. Det har ført ham fra forretningsverdenen til præstegerningen og videre til hans nuværende engagementer.
Martin har boet i en længere årrække i seks forskellige lande og ofte været i Korea og Japan, da hans hustru er fra Japan. Det har lært ham at skatte værdien af forskellige kulturer og mennesketyper og givet ham en evne til få folk til at føle sig godt tilpas uanset sted, udfordring og situation.
Martin har været rejseleder på adskillige rejser til Firenze og Sicilien – ofte med fokus på Dante og “Den Guddommelige Komedie”. Martin har tillige tilegnet sig indgående kendskab til den vestlige kulturs mytologi, filosofi og teologi, som han gladeligt giver videre i mange sammenhænge: Foredrag, kurser, Folkeuniversitet i København, Præsternes efteruddannelse, Løgumkloster Refugium, Ledelseskurser mm. Altid er anliggendet det samme: At formidle historiens største tanker på en levende og aktuel måde, så alle kan være med. Det sker ikke mindst på dannelsesrejser, hvor fornøjelse over mad og vin, socialt samvær og forståelsesmæssig berigelse udgør en vidunderlig treklang.
Ivan Z. Sørensen
Ivan Z. Sørensen er mag. art. og cand. mag. i litteratur og religionshistorie. Ivan har bl.a. været lektor på Firenzes Universitet, hvor han var ansat i en årrække og følgelig taler italiensk. Han har også været museumsinspektør på Karen Blixen Museet i Rungsted.
Ivan har arrangeret mange rejser til Firenze og holdt utallige kurser og foredrag blandt andet på Folkeuniversitetet i København. Han serverer altid det spændende, historiske stof med humor og et glimt i øjet, så fortællingerne bliver både fængende og vedkommende.
Ivan har også skrevet adskillige bøger, især om Karen Blixen og om Firenze, blandt andet “Inden turen går til Firenze”, “Små historier fra Firenze”, “H.C. Andersen i Firenze / Metalsvinet”.
Henning Andersen
Henning Andersen er en af Danmarks førende vulkaneksperter og medlem af De Berejstes Klub. Hans vulkaninteresse begyndte, da han som dreng læste Jules Vernes “Rejsen til Jordens indre”. I 1968 fik han arbejde som rejseleder med det hovedformål at komme ud i verden og studere vulkaner. Han har siden rejst rundt på kloden og brugt formuer på at se på vulkaner både med rejsegrupper som rejseleder men også privat. Drivkraften var og er for ham en ukuelig interesse for vulkanernes hemmeligheder, hvorfor mennesker bor ved dem, men også kontrasten ved disse ødelæggende og skabende kræfter, som vulkanerne repræsenterer. Hans første møde med en vulkan havde nær kostet ham livet, da han i 1971 var ved at falde ned i Strombolis krater.
Hennings vulkaninteresse fik stærk fornyet kraft, da han vandt i Otto Leisners “Kvit eller Dobbelt” i 1985. Det var et skulderklap for ham – en slags eksamen – for at vise hvor meget han kunne, og han læste herefter geologi. I 2013 var Henning fagdommer i DRs “Kvit eller Dobbelt”, hvor en skoledreng på 11 år stillede op i “Vulkaner” og vandt!
Siden 1985 har Henning en del gange medvirket i Danmarks Radios udsendelser om vulkaner, bl.a. hos Anders Lund Madsens ”Dårligt nyt” om Supervulkaner, og en del gange i TV-aviserne, når en vulkan skruede bissen på. Henning har holdt et utal af foredrag rundt omkring. Han er en garvet foredragsholder, der gang på gang har tryllebundet publikum med sin store viden. Hennings mission er, som journalister har udtalt, at kunne forklare vulkanernes teknik, så folk kan forstå det.
Han har skrevet ikke mindre end 13 bøger om vulkaner, bl.a.”Vesuv den udødelige vulkan” og “Øer født af ild”. Han har indspillet TV-filmen: “Verden brækker på Island”, der handler om de islandske vulkaner, og ”Mod Vesuv jeg øjet vender”, der handler om H.C. Andersens dragning mod Vesuv – vulkanen over alle vulkaner, som sammen med Hekla i Island også er Hennings yndlingsvulkan. Senest filmen om Etna, der har været vist på TV.
Ole Wøhlers Olsen
Ole Wøhlers Olsen er medlem af Eventyrernes Klub og har arbejdet indenfor diplomatiet i en menneskealder. Han er tidligere dansk ambassadør i Chile og har rejst i hele Sydamerika. Desuden har han været ambassadør i Algier, Damaskus og Riyadh. Ole kender på den baggrund de politiske og kulturelle forhold i Mellemøsten og Nordafrika særdeles godt, og han har stor indsigt i de lande, han er rejseleder i.
Med Ole som rejseleder får du en meget vidende rejseleder, der er god til at informere om landenes kulturer og historie på en håndgribelig måde.
Svend Gottschalk Rasmussen
Svend Gottschalk Rasmussen (til venstre på billedet) er cand. mag. i russisk og polsk og lektor emeritus fra Syddansk Universitet. Han begyndte som dansk lektor på universitetet i Poznan, hvor han i 8 år underviste polske danskstuderende i dansk.
Derefter underviste han i en årrække danskere i russisk og polsk på Odense Universitet / Syddansk Universitet. Senere har han undervist i Virksomhedskommunikation på samme universitet. Men han fastholdt hele tiden sprogene, som han taler flydende, og han arbejder stadig jævnligt som tolk.
Indimellem holder Svend foredrag om især Polens historie og nutidens Polen. Han bruges flittigt af medierne til at kommentere aktuelle begivenheder i Polen. Derudover indgår han i Netværk for Nazisme- og Holocauststudier på Syddansk Universitet. Han har rejst meget både i det gamle Sovjetunionen, i nutidens Rusland og Polen.
Markus Bogish
Markus Bogisch er ph.d. i kunsthistorie, forfatter, redaktør og foredragsholder. Hans primære forskningsområde er middelalderkunsten i den kristne periferi og dens interaktion med den islamiske kunst samt deres fælles rødder i antikken.
Han har været underviser på Københavns Universitet fra 2002-2015, medlem af Den danske Nationalkomité for Byzantinske Studier og George Chubinashvili National Research Centre for Georgian Art History and Heritage Preservation samt tidligere formand for Dansk Selskab for Kaukasusforskning.
Markus har mange års erfaring som rejseleder med indgående kendskab til landene i Sydkaukasus, Mellemøsten og Centralasien.
Jesper Storgaard Jensen
Jesper Storgaard Jensen (f. 1964) er cand. ling. merc. i italiensk fra CBS i København. Efter endt uddannelse rejste Jesper i 1997 til Rom for at arbejde på den danske ambassade. Her beskæftigede han sig især med italiensk politik og økonomi samt med tolke- og oversættelsesopgaver. Senere blev Jesper kulturattaché med ansvar for kulturelle relationer mellem Danmark og Italien.
I 2008 forlod Jesper ambassaden for at hellige sig sine to store passioner: journalistikken og fotografiet. I Danmark har Jesper publiceret artikler om Italien i Weekendavisen, Berlingske, Politiken, Jyllandsposten, Børsen, gastro, Euroman m.fl. Herudover er hans artikler og fotos udkommet i 18 andre lande fra Australien over Kina og Rusland til Finland.
Jespers passion for fotografiet er vokset støt gennem årerne. Til sine rejseartikler og mad/vin-artikler, der er blevet publiceret i adskillige lande, tager han selv de fotos, der bruges i artiklerne. Hertil kommer hans forskellige fotografiske langtidsprojekter, særligt inden for street photo-genren. Et street-projekt og et rejseprojekt fra Marokko er begge blevet publiceret i magasinet Fuji X Passion.
Jesper har også leveret adskillige street fotos til det amerikanske Street Photography Magazin. I den forbindelse blev Jesper i september 2015 portrætteret som månedens gadefotograf med et særligt interview.
Endelig skal også nævnes Jespers foredragsaktivitet for danske gymnasieklasser, og virksomhedsgrupper på studietur til Rom. Jesper holder ca. 15 foredrag om italienske samfundsforhold om året.
Læs mere om Jesper på: jsj-photography.it
Lene Frøslev
Verdens brændpunkter har været Lene Frøslevs liv i mange år. Som journalist og udenrigskorrespondent for blandt andet Information og Berlingske har hun været helt tæt på verdensbegivenhederne i Mellemøsten. Hun har boet en årrække i Jerusalem og Tel Aviv, og det er erfaringerne herfra hun øser ud af på Panorama Travels rejse til Israel og Vestbredden.
Lene Frøslev er uddannet journalist og har mere end 20 års erfaring som udenrigskorrespondent. Hun har været i frontlinien i Afghanistan og Irak, Syrien og Libanon, Egypten og Nigeria, Kosovo og Nordirland, og hun er således godt rustet til at løse uventede situationer, som måtte opstå på en rejse.
Politisk komplicerede rejsemål er en passion for Lene, som elsker at møde mennesker, der klarer sig i en hverdag under meget vanskelige forhold. Det kan være efter en bomberegn i Gaza, blandt pygmæer i Congos regnskove, i den arktiske ødemark i Grønland, blandt tobaksfarmere på Cuba eller i reservater hos amerikanske indianere.
Lene har rejst i flere end 65 lande og arbejder i dag som freelance journalist, foredragsholder og rejseleder. Hun er tidligere formand for Kvindelige Eventyreres Klub, medlem af De Berejstes Klub og er chefredaktør for rejsemagasinet Globen.