Lær vores rejseledere og undervisere at kende
Hos Panorama Travel sætter vi en stor ære i at have kompetente rejseledere på alle vores destinationer. Det er ingen let opgave at være rejseleder for Panorama Travel, for vi stiller store krav. En dygtig rejseleder er vidende, service-minded og en god vært. Han/hun skal smidigt kunne løse eventuelle problemer undervejs, være i godt humør og skabe en god stemning i gruppen og sørge for, at alle deltagere føler sig set og hørt.
Men vi har gjort det lidt lettere for vores rejseledere ved at gøre gruppestørrelsen mindre; med et max-antal på typisk 15 personer er der mere tid til den enkelte deltager. Dette gælder på langt de fleste rejser med undtagelse af krydstogter, togrejser, og de kortere rejser i Europa.
På vores rejser med højskolepræg har rejselederen mere karakter af underviser og er dermed primært med for at undervise typisk i form af foredrag, men vil selvfølgelig være behjælpelig med at løse eventuelle problemer undervejs.
Når du rejser med Panorama Travel kan du regne med, at din rejseleder som minimum har været på destinationen og har en vis viden om den. Oftest vil du hos Panorama Travel tilmed få en rejseleder med et dybdegående indblik i destinationen og en stor rejseerfaring.
Flere af vores rejser er ligefrem bygget op omkring en specifik rejseleder, som med sin indsigt gør destinationen endnu mere interessant. Du kan læse mere om vores dygtige rejseledere og undervisere nedenfor.
Søren er rejseleder på
Søren Bonde
Søren Bonde er uddannet cand.mag. i musiketnologi fra Københavns Universitet, men det var studier i teologi, historie og etnologi, som efterhånden optog ham mest. Han er direktør og partner i Panorama Travel og er desuden forfatter og en meget anvendt foredragsholder. Som medlem af De Berejstes Klub har Søren rejst intensivt i snart 100 lande, og i 2015 modtog han klubbens ærespris for sine grænsesøgende og omfattende rejseeventyr i nogle af verdens mest ufremkommelige egne. Han har specialiseret sig i en lang række destinationer såsom Latinamerika, Iran, Centralasien, Filippinerne og Afrikas Horn. Han har en forkærlighed for historie samt stammefolk og særprægede ritualer.
Søren er en garvet formidler og har i løbet af de seneste 20 år leveret artikler til landsdækkende aviser og tidsskrifter og holdt talrige foredrag om blandt andet Iran, Silkevejen, stammefolk i Etiopien og verdens varmeste sted. Han underviser desuden fra tid til anden på Folkeuniversitetet om Silkevejen, Iran og Peru.
Søren har stor rejseledererfaring og en omfattende viden om de destinationer, han varetager. Han har en udviklet evne til at klare uventede situationer, bevare roen og overblikket selv i de mest pressede situationer og improvisere undervejs, således at deltagerne på rejsen altid kan føle sig trygge. Søren er vant til at omgås mange forskellige typer af mennesker, og hans humoristiske sans skaber altid en god stemning i gruppen.
Læs mere om Søren på vagabonde.dk
Rasmus er rejseleder på
Rasmus Sebastian Nielsen
Rasmus Sebastian Nielsen er partner i Panorama Travel, hvor han er idéudvikler og producent primært på naturrejser. Med en stærk faglig baggrund som biolog (cand. scient.) og mange års arbejde med dyr og natur har Rasmus et enormt kendskab til alt fra enkeltorganismers biologi, til biodiversitet, bevarelse og de store økologiske sammenhænge.
Rasmus har en fortid som chefzoolog i Knuthenborg Safaripark, hvor han har designet og projekteret et af Europas største elefantanlæg og ligeledes Europas største tigeranlæg. Rasmus havde i over tre år det overordnede daglige driftsansvar og faglige ansvar for parkens over 700 eksotiske dyr, og personalet der passede dem, men har nu valgt at fokusere mere på at skabe uforglemmelige oplevelser for Panorama Travels kunder.
Rasmus har mere end 15 års erfaring som rejseleder og har primært ledet grupperejser med fokus på natur og indianerkulturer i hele Latinamerika men også til både den østlige og sydlige del af Afrika, og Asien. Rasmus har besøgt over 60 lande verden over, og hvert år tilføjes nye destinationer til hans rejse-CV.
Gennem sin store interesse for naturen og faglige baggrund i biologien har Rasmus fået mange helt unikke naturoplevelser, fx blandt gorillaer i Uganda, kolibrier i Ecuadors tågeregnskov eller blåhvaler ud for Sri Lankas sydkyst. Fascinationen for indfødte stammers samhørighed med naturen har ligeledes altid fyldt meget hos Rasmus, og det er alt dette, som han giver videre til Panorama Travels gæster. Rasmus har ligeledes et stort fokus på at skabe rejser med et bæredygtigt indhold, så Panorama Travel kan være med til at passe godt på den forunderlige og fantastiske natur, vi får lov at låne når vi er af sted på rejser.
En rejse med Rasmus er i sig selv en oplevelse for livet, særligt hvis man gerne vil have et højt lærerigt indhold om natur og kultur med på rejsen.
Ellen Bangsbo
Ellen Bangsbo er uddannet antropolog med BA (bachelor) i tibetansk. Hun har beskæftiget sig med Tibet og tibetansk kultur i over 30 år og har omfattende rejseerfaring ved at have levet og rejst både privat og som rejseleder i Tibet og de tibetansk etniske områder i de kinesiske provinser Gansu, Qinghai og Sichuan. Dertil kommer 12 år i Indien, Sri Lanka og Nepal, hvor hun i perioder har boet sammen med eksiltibetanere.
Ellen har studeret og praktiseret buddhisme igennem mere end 30 år, og hendes store interesse for buddhismen har bragt hende vidt omkring i Indien, Nepal og Sri Lanka, og især gennem denne omfattende rejseaktivitet har hun fået et unikt indblik i og forståelse for lokal kultur og tro. Hun har stor rejseledererfaring og overblik, og har ledet mange grupperejser til religiøse og kulturelle steder rundt omkring i Tibet og Indien, især til Rajahstan og Ladakh, og hun har rejst og boet i Sri Lanka i en periode.
Hjemme er Ellen aktiv som foredragsholder og passioneret free-lance fotograf. Hun er desuden forfatter og har skrevet en bog om uddannelse for tibetanere samt artikler om buddhismens rolle i moderne tid og om tibetanere bosat i Tibet og i eksil.
Bodil Johanne Jørgensen
Bodil Johanne Jørgensen er oprindelig uddannet revisor, men har arbejdet med ledelse og organisationsudvikling som selvstændig i mange år. Desuden har hun arbejdet med spirituel praksis i mere end tredive år. Hun underviser i mindfulness og meditation. Hun er aktiv i De Berejstes Klub og har rejst i 108 lande.
”Jeg har set store dele af verden. Men jeg har tabt mit hjerte til Bhutan. Og jeg glæder mig til at vise dig det venlige land med en meget imødekommende befolkning”, fortæller Bodil Johanne.
Bodil Johanne har stor viden om Bhutan. Hun har været rejseleder i Bhutan flere gange og har et indgående kendskab til landet og dets særprægede historie og kultur. Som rejseleder er Bodil Johanne omsorgsfuld og opmærksom, og hun er god til at skabe en god stemning i gruppen. Man kan altid føle sig tryg i hendes nærvær. Hun er desuden god til at løse uforudsete situationer, hvor ro og overblik bevares.
Michael Nitschke
Michael Nitschke er uddannet dyrepasser og autodidakt kok. Han har rejst på 5 kontinenter og har mange lande på sit CV – fra Galapagos i vest til Borneo i øst og senest har han gået på den spanske camino. Når han rejser, er det altid med gastronomi, dyr og natur i højsædet.
Michael har tidligere arbejdet i 14 år i Ree Park Safari på Djursland, hvor han primært stod for pasningen af alle parkens rovdyr.
Han også driver et semi-selvforsynende, nedlagt landbrug med biavl, kødproduktion og økologisk dyrkning af jorden. Gennem sit job har han opnået en stor viden om alverdens dyr og en stor erfaring som formidler af verdens truede dyr, naturbevarelse og bæredygtighed. Han er vant til at tale og holde foredrag for store forsamlinger og ”være på” – også når kameraet ruller.
Michael startede som rejseleder i 2010 med tigersafarier i Indien. Han har gennem sine mange år i turistbranchen erfaret, at gæstens trivsel kommer før alt andet. Med Michael som rejseleder er du i gode hænder.
Lene Kohlhoff Rasmussen
Lene Kohlhoff Rasmussen (til højre på billedet) er eventyrer, forfatter og en efterspurgt foredragsholder. Hun er desuden medlem af De Berejstes Klub og De Kvindelige Eventyreres Klub. Lene har været på flere lange ekspeditioner og rejser ofte på egen hånd gennem verdens brændpunkter. I 2015 udgav hun sin personlige rejseberetning om otte måneders rejse ad Silkevejen. Hun er i øjeblikket i gang med et bogprojekt om nogle af verdens største floder, hvor hun foretager ekspeditioner langs Amazonas, Ganges og Nilen – herunder Etiopien.
Lene har en stor interesse og viden om fremmede kulturer, og hun har bl.a. boet hos Amazon-indianere, centralasiatiske nomader og afrikanske stammefolk. Hun er også naturelsker og har altid haft en særlig forkærlighed for de mest barske steder i naturen såsom fjerne bjergegne, golde ørkener, arktiske tundraer, dybe jungler, savanner og vulkaner.
Som rejseleder er Lene imødekommende og tillidsvækkende. Hun vil gøre sit bedste for at alle i gruppen får deres livs største rejseoplevelse.
Lena Olesen
Lena Olesen er uddannet assistent og er autodidakt fotograf. Hun har udforsket mange forskellige lande i verden og altid med et kamera i hånden. Fx var hun i Uganda for at fotografere gorillaer og var så heldig blot at stå 5 meter fra en stor Silverback.
Lena arbejder til dagligt med foto og har vundet flere konkurrencer. For hende er det at have kameraet i hånden også ensbetydende med at opleve og komme tæt på tingene og udforske. Få lov som voksen at fordybe sig, være kreativ og fange øjeblikket. For Lena handler det om livsglæde og forevige et minde, som det er at rejse og opleve.
Lene Bach Larsen
Lene B. Larsen er lidt af en rejsenørd. Udover at hun har rejst i godt 60 forskellige lande fordelt på alle 7 kontinenter, har hun også arbejdet i rejsebranchen siden 1991 primært på kontor med planlægning og vejledning om rejser til det meste af verden, og hun har holdt mange foredrag om sine spændende rejser.
Efter 1 års studier i Adventure Tourism i New Zealand sprang Lene i 2002 ud som rejseleder med vandring som speciale. Det er efterhånden blevet til over 850 rejsedage som rejseleder. Det er aldrig kedeligt at rejse med Lene. Hun leverer information med en passende humoristisk indpakning. Lenes største interesse på rejser er storslået natur, blandt vilde dyr og interessante folkeslag, der altid har en spændende historie at fortælle.
Når Lene ikke bestiger bjerge eller cykler, er hun ofte at finde plaskende i vandkanten, i en sjov yogastilling, i hængekøjen med en bog, ude at sanke mad i naturen, på en af sine off-road motorcykler eller på vej over Atlanten i sejlbåd.
Eva Lucie Witte
Eva Lucie Witte (til højre på billedet) er uddannet cand.mag. i Persisk Sprog og Kultur fra Københavns Universitet og har beskæftiget sig med undervisning i persisk sprog og rejser i Iran gennem mere end 20 år. Hun har boet i Teheran de sidste 15 år. Herfra har hun modtaget mange danske gæster gennem årene, og hun har brobygning og formidling af den persiske kultur som sin personlige kæphest! Af samme grund elsker hun at holde oplæg på sine rejser om historie, religion og etnicitet, generationskløfter, kønsroller, madlavning, kunst og arkitektur, musik, poesi og mange andre emner. Altsammen set fra en danskers synsvinkel og krydret med mange anekdoter fra de sidste 15 år i Iran.
Eva har gennem årene set og rejst i det meste af Iran, og hun elsker at vise både kulturen og naturen frem. I sin fritid camperer hun gerne i bjergene, ørkenen, skovene eller ved kysten – ja, hvorsomhelst!
“Never a dull moment” – aldrig et kedeligt øjeblik – siger vi ofte her i Iran. Eva er vant til (og forberedt på), at tingene i Iran sjældent går efter en snorlige plan, og derfor byder hendes ture tit på oplevelser, der ligger udenfor både programmet og den slagne vej. Oplevelser, som man kun får med de lokale. Hun taler naturligvis flydende persisk, men turene foregår i samarbejde med iranske guider, da det er i det gode samarbejde mellem vores to kulturer, at gæsterne får den dybeste og mest nuancerede indsigt.
Karen Hoffmann
At rejse er et eventyr, og Karen Hoffmann har altid rejst. Hun har prøvet alt fra steghede ørkenture til et enkelt verdensmesterskab i is-svømning. Karen har interesse for både natur og kultur, nationalparker til storbyer, og det gør hende til en alsidig rejseleder, som er vant til at håndtere mange slags situationer.Hun elsker især den mellemøstlige kultur med dens arabiske mystik og charme.
Karen er uddannet som Akademi Økonom og er desuden læreruddannet i specialpædagogik og samfundsfag. Hun har været udstationeret i Kina, Filippinerne, Østrig, Italien og Spanien. Med sin familie var hun bosat flere år i Spanien efter en langturssejlads. Hun har rejst med alt fra rygsæk, tog, cykel, på hest, båd, skib og privatfly, og hun udfordrer gang på gang sig selv og sin nysgerrighed.
Alle disse erfaringer som rejseleder og fra rejser gennem 35 år deler hun med stor passion med sine gæster. På en rejse med Karen vil du derfor blive mødt af en kompetent og passioneret vært, der sætter humor og en glad og fri stemning særdeles højt.
Jens er rejseleder på
- Den Transsibiriske Jernbane (aflyst indtil videre!)
- Polen og Kaliningrad (aflyst indtil videre!)
Jens Worning Sørensen
Jens Worning Sørensen er uddannet cand.scient.pol. Han er tidligere generalkonsul i Skt. Petersborg og har fungeret som foredragsholder samt analytiker og kommentator om russiske forhold i medierne. Han er pt. leder af kommunikationsbureauet Policy Group og udenrigsskribent for Kristeligt Dagblad.
Ivan Z. Sørensen
Ivan Z. Sørensen er mag. art. og cand. mag. i litteratur og religionshistorie. Ivan har bl.a. været lektor på Firenzes Universitet, hvor han var ansat i en årrække og følgelig taler italiensk. Han har også været museumsinspektør på Karen Blixen Museet i Rungsted.
Ivan har arrangeret mange rejser til Firenze og holdt utallige kurser og foredrag blandt andet på Folkeuniversitetet i København. Han serverer altid det spændende, historiske stof med humor og et glimt i øjet, så fortællingerne bliver både fængende og vedkommende.
Ivan har også skrevet adskillige bøger, især om Karen Blixen og om Firenze, blandt andet “Inden turen går til Firenze”, “Små historier fra Firenze”, “H.C. Andersen i Firenze / Metalsvinet”.
Niels er rejseleder på
Niels Lindvig
Niels Lindvig er journalist og har fulgt international politik og kultur for DR i mere end 30 år, hvor han har været medlem af redaktionen på Udefra og Orientering og studievært på Orientering Søndag.
Skønt Niels tjente sine sporer i Afrika og Asien, er han især kendt for sin brede og dybe indsigt i Latinamerika, USA og De Britiske Øer. Latinamerika har siden 1970’erne trukket i ham. Han har besøgt hele kontinentet og boet i en række af landene bl.a. Colombia, Chile og især Argentina.
De Britiske Øer har dog altid haft en helt særlig og stor plads hos Niels Lindvig. I mere end et årti sad han som eneste internationale deltager i British Irish Interparliamentary Body, som fulgte og støttede fredsprocessen i Nordirland. Især har det gamle indre imperiums gradvise opbrud optaget ham. Fra Irlands blodige løsrivelse og Nordirlands tilblivelse over nationalparlamenternes opståen i Skotland og Wales i 1990’erne, til det stadigt mere højlydte skotske krav om selvstændighed. Niels Lindvig opholder sig hvert år i såvel Irland som UK adskillige gange.
Ole Wøhlers Olsen
Ole Wøhlers Olsen er medlem af Eventyrernes Klub og har arbejdet indenfor diplomatiet i en menneskealder. Han er tidligere dansk ambassadør i Chile og har rejst i hele Sydamerika. Desuden har han været ambassadør i Algier, Damaskus og ikke mindst i Riyadh, hvor han opholdt sig i 7 år.
Ole kender på den baggrund de politiske og kulturelle forhold i Mellemøsten og Nordafrika særdeles godt, og han har stor indsigt i de lande, han er rejseleder i.
Med Ole som rejseleder får du en meget vidende rejseleder, der er god til at informere om landenes kulturer og historie på en håndgribelig måde.
Henning Andersen
Henning Andersen er en af Danmarks førende vulkaneksperter og medlem af De Berejstes Klub. Hennings drivkraft er en ukuelig interesse for vulkanernes hemmeligheder, hvorfor mennesker bor ved dem, men også kontrasten mellem de ødelæggende og skabende kræfter. Hans første møde med en vulkan havde nær kostet ham livet, da han i 1971 var ved at falde ned i Strombolis krater.
Hennings vulkaninteresse fik stærk fornyet kraft, da han vandt i Otto Leisners “Kvit eller Dobbelt” i 1985, hvorefter han begyndte at læse geologi. I 2013 var Henning fagdommer i DRs “Kvit eller Dobbelt”, hvor en skoledreng på 11 år stillede op i “Vulkaner” og vandt!
Siden 1985 har Henning en del gange medvirket i Danmarks Radios udsendelser om vulkaner, bl.a. hos Anders Lund Madsens ”Dårligt nyt” om Supervulkaner, og en del gange i TV-aviserne, når en vulkan skruede bissen på. Henning er en garvet foredragsholder, og hans mission er at forklare vulkanernes teknik på en let forståelig måde.
Han har skrevet ikke mindre end 14 bøger om vulkaner, bl.a.”Vesuv den udødelige vulkan” og “Øer født af ild”. Han har indspillet TV-filmen: “Verden brækker på Island”, og ”Mod Vesuv jeg øjet vender”, der handler om H.C. Andersens dragning mod Vesuv. Senest filmen om Etna, der har været vist på TV.
Markus er rejseleder på
- Den Trans-Aralske Jernbane
- Påske i Armenien
- Kirgisistan – nomadernes land
- Usbekistan – Silkevejen til Samarkand
- Ossetien og Ingusjien (aflyst indtil videre!)
- Abkhasien (aflyst indtil videre!)
Markus Bogisch
Markus Bogisch er ph.d. i kunsthistorie, forfatter, redaktør og foredragsholder. Hans primære forskningsområde er middelalderkunsten i den kristne periferi og dens interaktion med den islamiske kunst samt deres fælles rødder i antikken.
Han har været underviser på Københavns Universitet fra 2002-2015, medlem af Den danske Nationalkomité for Byzantinske Studier og George Chubinashvili National Research Centre for Georgian Art History and Heritage Preservation samt tidligere formand for Dansk Selskab for Kaukasusforskning.
Markus har mange års erfaring som rejseleder med indgående kendskab til landene i Sydkaukasus, Mellemøsten og Centralasien.
Lene Frøslev
Verdens brændpunkter har været Lene Frøslevs liv i mange år. Som journalist og udenrigskorrespondent for blandt andet Information og Berlingske har hun været helt tæt på verdensbegivenhederne i Mellemøsten. Hun har boet en årrække i Jerusalem og Tel Aviv, og det er erfaringerne herfra hun øser ud af på Panorama Travels rejse til Jerusalem og Vestbredden.
Lene Frøslev er uddannet journalist og har mere end 20 års erfaring som udenrigskorrespondent. Hun har været i frontlinien i Afghanistan og Irak, Syrien og Libanon, Egypten og Nigeria, Kosovo og Nordirland, og hun er således godt rustet til at løse uventede situationer, som måtte opstå på en rejse.
Politisk komplicerede rejsemål er en passion for Lene, som elsker at møde mennesker, der klarer sig i en hverdag under meget vanskelige forhold. Det kan være efter en bomberegn i Gaza, blandt pygmæer i Congos regnskove, i den arktiske ødemark i Grønland, blandt tobaksfarmere på Cuba eller i reservater hos amerikanske indianere.
Lene har rejst i flere end 65 lande og arbejder i dag som freelance journalist, foredragsholder og rejseleder. Hun er tidligere formand for Kvindelige Eventyreres Klub, medlem af De Berejstes Klub og er chefredaktør for rejsemagasinet Globen.
Ib er rejseleder på
- Ossetien og Ingusjien (aflyst indtil videre!)
- Abkhasien (aflyst indtil videre!)
Ib Larsen
Ib Larsen er Cand. Scient. i miljøplanlægning og har en fortid som universitetslektor og direktør i Københavns Kommune. Men den store verden trak i ham, og i 1999 flyttede han til Østen, hvor han boede i 16 år, herunder 7 år på Borneo, før han vendte hjem.
Ib har brugt en stor del at livet på at rejse, hvor især Asien og Oceanien er blevet grundigt udforsket. Hovedinteressen har været at opleve og forstå bare en smule af de forskelligartede kulturer, deres historie og politiske vilkår. Konfliktområder har haft en særlig interesse, herunder i Kaukasus, Myanmar og på Østtimor.
Ib har holdt talrige rejseforedrag i forskellige fora samt skrevet talrige rejseartikler i såvel danske som internationale aviser og tidsskrifter. Derudover er det blevet til flere videnskabelige artikler om specifikke historiske episoder i Østen.
Rejseledererfaring har Ib fra flere rejsebureauer, lige som han selv har arrangeret og ledet rejser til Østen for forskellige grupper.
Han har været medlem af De Berejstes Klub siden 1996, hvor klubben blev oprettet.
Christian Posch
Christian Posch er uddannet dyrepasser og har de sidste ti år arbejdet i forskellige Zoo’s.
Han kommer fra et multikulturelt hjem, og måske netop derfor har han altid elsket at rejse og opleve andre kulturer og gå på opdagelse i ukendt natur – både over og under havets overflade. Christian har ad flere omgange både boet og opholdt sig i længere perioder i udlandet. Blandt andet har han arbejdet som kvægdriver på flere australske gårde, kørt New Zealands veje tynde og været dybt inde i Ecuadors regnskov.
Til dagligt arbejder Christian i København Zoo, hvor han er faglig koordinator for Tropehuset og dyrepasser i fugleafdelingen. Her kan han arbejde med sin store passion for fugle, naturbevarelse og ikke mindst artsbevarelse. Han er en dygtig og vant formidler, der møder folk i øjenhøjde, når han levende fortæller om dyr og natur og lader sin begejstring smitte.
Som rejseleder har Christian unikke oplevelser, tryghed og den gode stemning i fokus, da det er essentielt for en god tur sammen.
Lars Søholm
Lars Søholm har i mange år arbejdet som afdelingsleder i en større, dansk virksomhed. Han har siden sine unge dage rejst en del – både alene, med familie og med venner. Lars har besøgt alle 7 kontinenter og halvdelen af verdens lande og har derved opnået stor viden om historie og kultur, som er hans store interesse.
Blandt højdepunkterne i Lars’ rejsehistorik findes Den Transmongolske Jernbane fra Moskva til Beijing, Nordkorea, krydstogt på Amazonfloden, Pakistan, Iran, bungee jump i New Zealand, hundeslæde og nordlys i Grønland, besøg ved Ganges-floden i Indien og gorillaerne i Ugandas jungle.
Lars er til alle slags rejser: vandrerejser, storbyrejser, naturrejser, oplevelsesrejser og hvad der ellers findes af forskellige rejseformer.
Som forholdsvis ny rejseleder har Lars alligevel allerede været med gæster i en del lande. Han lægger vægt på, at deltagerne får en god oplevelse og gør alt for at sikre, at gæsterne føler sig trygge og velinformerede undervejs. Lars har med sin rejseerfaring altid et godt overblik og er vant til at træffe beslutninger, hvis der skulle opstå udfordringer på en rejse.
Bozena Kaminska
Bozena er uddannet cand.mag. i klassisk filologi. Hendes interesse og ekspertise ligger inden for sprogvidenskab, historie og arkæologi, men også bjergvandring. Hun har organiseret rejser til mindre kendte dog fascinerende dele af verden, inden hun blev rejseleder for Panorama Travel.
Bozena har desuden holdt foredrag om Centralasien og Silkevejen hos bl.a. Davids Samling.
Med Bozena får du en meget rejsevant og erfaren rejseleder. Hun har været rejseleder i 18 år, og på hendes CV står besøg i intet mindre end 154 lande!
Maria Hansen
Maria Hansen er uddannet dyrepasser og arbejder til daglig hos SSI Diagnostika med store dyr som blandt andet heste og stude.
Hun har altid været meget nysgerrig på sine omgivelser, både i form af dyr og natur, men også mennesker og kultur.
Maria har rejst en del i Sydøstasien, blandt andet Cambodja, Laos, Thailand, Indien, Sri Lanka og Vietnam og har været bosat i hhv. Cambodja og Thailand i nogle år.
I sin tid i Cambodja var Maria medejer af et vandrehjem, som gjorde hende endnu mere nysgerrig på forskellige nationaliteter, kulturer og sprog.
Derudover har Maria rejst en del i USA, Mexico, Costa Rica og Peru. Her var hendes ture præget af vandring i jungle og skovområder, kulturelle og historiske ture samt dykning.
Marias fritidsinteresser inkluderer vandring, gastronomi, yoga og dykning. Hun er også uddannet yogainstruktør fra hhv. Indien og Thailand og har den vej igennem haft rig mulighed for at lære sig selv rigtig godt at kende og hjælper også gerne med lidt vejledning til lettere øvelser, skulle der være brug for det.
Som rejseleder har Maria fokus på tryghed og en god balance i gruppen samt masser af smil og spændende oplevelser.
Michelle Lamm Posch
Michelle Lamm Posch er uddannet dyrepasser og har arbejdet med eksotiske dyr i europæiske zoologiske haver og akvarier i mere end 15 år. Under sin uddannelse valgte hun at blive udstationeret i et ”Big 5 game reserve” i Sydafrika for at arbejde med naturbevarelse af afrikanske dyr. Her var hun blandt andet med til at flytte 21 løver og 2 næsehorn til Krüger National Park.
Udstationeringen blev afsluttet med en rejse igennem 6 afrikanske lande, hvor nogle af højdepunkterne for Michelle var at opleve Ngorongoro Vulkankrater og besøge en masai-stamme, hvor hun var ved at blive købt som kone af høvdingen for 20 liter bananøl.
Michelle har altid elsket at rejse og har rejst i mere end 40 lande fordelt på 5 kontinenter.
Når hun rejser, er det ofte naturoplevelser, der rejses efter, både til lands og til vands. Interessen for naturens forunderlige verden spænder bredt, og uanset om det er at dykke efter små nøglesnegle ud for Borneos kyst eller ride i den australske bush for at finde vilde kænguruer, så vil man som medrejsende kunne mærke Michelles begejstring.
Michelle er en stærk formidler, og som rejseleder er det vigtigt for hende, at alle får den bedste oplevelse og kommer hjem med minder for livet.
Jan Fabricius
Jan Fabricius læste biologi på universitetet og skrev magisterkonferens i havbiologi. Efter endt studium var der desværre intet arbejde at få, men han fik tilbudt at lede nogle rejser for den navnkundige eventyrer Jørgen Bitsch. Det tog 8 år før Jan rigtig kom hjem igen, og i den tid ledte han rejser mest i Afrika men også Borneo, Island og Grønland.
Da Jan kom hjem igen, startede han med at læse etnografi – især med henblik på nomader – hvor han fik sin bachelor.
Herefter arbejdede Jan i en del år som projektleder i længere perioder rundt omkring i verden. Det førte ham blandt andet til Irak, Golfstaterne og Saudi-Arabien, hvor han boede en tid i Riyadh.
Herefter begyndte Jan som rejseleder igen, og i de sidste 17 år har han efterhånden besøgt mere end 100 lande.
Jan holder af at videregive sin store viden om de steder, hvor han er ude som rejseleder – både ud fra hans viden om dyr og planter, men også om den indfødte befolknings levevis.
Tina Choobin
Tina Choobin er født og opvokset i Shiraz, Iran, men har levet hele sit voksenliv i Sverige og til dels Danmark. Hun taler et tydeligt og letforståeligt svensk-dansk, og hun kan således tage hånd om alle skandinaviske gæster.
Tina har bl.a. en bachelor i sociologi og arbejder til daglig med empowerment og bæredygtighed i IKEA. Hun er desuden meget aktiv indenfor velgørenhed og har kontakten med projekter i Shiraz, som Panorama Travel støtter: et børnehjem for handicappede børn og et netværk for udsatte kvinder.
I kraft af sin blandede baggrund kan Tina trække tråde på kryds og tværs af Mellemøsten og perspektivere den muslimske verden – særligt kvindernes rolle.
Tina er sprængfyldt med energi og skaber altid en god stemning i gruppen. Som rejseleder er Tina desuden en dygtig forhandler og yderst service-minded – og så besidder hun et smittende godt humør og en udpræget humoristisk sans.
Aino Stokkendahl
Drivkraft, nysgerrighed og eventyrlyst har bragt Aino Stokkendahl vidt omkring. Det har resulteret i besøg i godt 70 nationer overalt i verden. Lige fra rygsæksrejser gennem Asien og Sydamerika til projektarbejde i Afrika. Aino har adskillige års erfaring som rejseleder og har ledet grupperejser til Oman, Marokko, Sri Lanka og Bhutan.
Aino har en særlig evne til at komme i kontakt med lokalbefolkningen. Du vil opleve, at hun er god til at involvere sig og stille de rigtige spørgsmål, som åbner for en givende og lærerig dialog. Hun har et stort, lokalt netværk specielt i Oman og Sri Lanka. Kendskabet til de lokale forhold og ikke mindst samarbejdet med de lokale skinner altid meget tydeligt igennem på hendes rejser og gør dem mere levende og troværdige, som Aino ynder at sige. Det er i særdeleshed mødet med fremmede kulturer, forskellige samfundsgrupper, traditioner, livsvilkår og ikke mindst hverdagslivet, som hun er optaget af.
Aino har en forkærlighed for kultur, kunst og kunsthåndværk. Men der vil også være masser af fokus på historie, samfundsforhold og lokale skikke på hendes rejser. Forhold og vilkår bliver der sat perspektiv på, og de bliver belyst også set ud fra en dansk kontekst. Alt bliver berørt lige fra politik til natur og miljø.
Aino har en baggrund som iværksætter, designer, underviser og akutsygeplejerske. Hun er vant til at træffe beslutninger, handle hurtigt og have berøring med alle slags mennesker. Hun formår at bevare ro og overblik og få alle til at føle sig trygge. F.eks. kan Aino fortælle om, da hun var i Oman og Sultan Qaboos døde, hele landet lukkede ned, og en ny sultan blev indsat. Det blev til en spændende og helt unik rejse fyldt med oplevelser ud over det sædvanlige. Heldigvis er to rejser aldrig ens. Det er det fascinerende ved at rejse til en nation flere gange. Aino glæder sig til at bidrage med viden, smil på læben og massevis af vidunderlige indtryk.