Visum til Tadsjikistan – beskrivelse og procedure

– sidst opdateret 8. juni 2019

Generelt

Et almindeligt visum til Tadsjikistan giver ikke tilladelse til at rejse i hele landet. Skal du rejse østpå til Pamir, har du også brug for det såkaldte “GBAO Permit”. Det er en tilladelse, som giver adgang til indrejse i Gorno-Badakhshan Autonomous Oblast. Der kan ansøges om tilladelsen sammen med visumansøgningen til ambassaderne i hhc. Berlin og London eller ved e-visum, hvor den koster 20 USD.

Der er tre måder, hvorpå man kan få visum til Tadsjikistan:

  1. Ved ankomst
  2. Online (e-visum)
  3. Via ambassaderne i Berlin eller London

Ved ankomst

Visum udstedes med gyldigt pas og koster 40 USD.

Bemærk: det er IKKE muligt at få GBAO-tilladelsen ved ankomst, hvorved du ikke har mulighed for at rejse i hele den centrale og østlige del af landet (Pamir). Det er heller ikke muligt at få “double/multiple entry” (to/flere indrejser) ved ankomst.

E-visum

Denne løsning anbefaler vi til deltagere på vores rejser til Pamir Highway.

Tadsjikistans MFA online-system er enkelt og hurtigt. Vi har dog oplevet, at der bliver lavet en del fejl fx i navne og i datoer, hvilket i værste fald gør dit visum ugyldigt. Du sørger selv for at søge visum, og det er dit eget ansvar at tjekke, at datoer og navne med mere er korrekte. Kommer dit visum tilbage med fejl, skal du straks kontakte MFA. Vi har været ude for, at det kan resultere i en ny ansøgning – og dermed ny betaling. Ansøgningsprocessen er forholdsvis simpel og foregår (på engelsk) online HER.

Ekspeditionstiden er kort – man plejer at modtage sit e-visum på email inden for et par dage eller i visse tilfælde en uges tid. Det anbefales at udskrive det samt have adgang til det på mobiltelefon eller tablet. Visumet er gyldigt i 90 dage fra den dato, man angiver i ansøgningen – dvs. ind- og udrejse skal foretages inden for denne periode. Længden af opholdet må ikke overstige 45 dage.

Et e-visum til Tadsjikistan koster 50 USD per person eller 70 USD inkl. GBAO-tilladelsen. Det kan ikke refunderes uanset årsagen.

Bemærk: det er IKKE er muligt at få GBAO-tilladelsen ved ankomst, hvorved du ikke har mulighed for at rejse i hele den centrale og østlige del af landet (Pamir). Panorama Travel kan ikke stilles til ansvar for eventuelt afslag på visumansøgning og de konsekvenser, det vil medføre for deltagelse i rejsen.

Ambassaden i Berlin

Tadsjikistan har ingen repræsentation i Danmark. Nærmeste ambassader er i Berlin og London. Panorama Travel anbefaler derfor online-systemet og ikke ambassaderne. Det er ganske vist muligt at få “double/multiple entry” via ambassaderne, men eftersom der for nylig er blevet stillet krav om personligt fremmøde, er det ganske enkelt for upraktisk.

Betingelser

  • Pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomst og indeholde mindst 2 blanke sider.
  • Visumansøgning (online, på engelsk)
  • 50 USD (evt. +20 USD for GBAO) som betales online

Nærmere information fås ved henvendelse til Panorama Travel.

Bliv kontaktet af en rejsekonsulent!

Er du ved at planlægge din næste rejse? Få vejledning fra en af vores berejste og kompetente medarbejdere, så vi sammen kan skræddersy DIN perfekte drømmerejse.

    Modtag vores spændende nyhedsbrev!

    Få inspiration og vær blandt de første, som hører om vores nye rejser.