Europas næststørste rovdyr

Den skandinaviske brunbjørn er Europas næststørste rovdyr. Den lever sit som regel ensomme liv i skovområder i Europa. Bestanden er nogle steder for nedadgående og andre steder stabil. Bjørnebestanden i Finland er cirka 1500. Fra vores skjul i vildmarken har vi mulighed for at betragte de store dyr på nært hold. Bjørne er opportunistiske i forhold til føde; de æder alt fra bær, græs og skud til små og store byttedyr, desuden tager de ådsler. De nordiske bjørne æder langt mere proteinrig kost end deres slægtninge i det centrale og sydlige Europa, hvilket i øvrigt også gør dem en del større.

Rensafari

Rensdyr er en Nordens vilde hjortearter, og et af de primære fødeemner for ulvene i området. Vores rensafari tager omkring tre timer. Vi søger efter de vilde skovrener, og der er også mulighed for at se en eller flere af områdets andre dyr. Det er en spændende oplevelse at vandre rundt i skoven i samme område, hvor man natten forinden har set bjørn, ja måske også ulv og jærv. Safarien afrundes med en hyggelig sidste aften med bål, god mad, vin, og udveksling af røverhistorier fra turen samt den finske vildmarks stilhed.

Lassi Rautiainen

Lassi Rautiainen er verdensberømt naturfotograf og en af pionererne indenfor rovdyrfotografering fra skjul i Norden, og hans billeder er kendte verden rundt. Lassi har monitoreret bjørne, ulve og jærv og kæmpet for beskyttelse af naturen i Finland i mere end 20 år.

© Copyright 2019 - Panorama Travel - delivered by **design concern - Kontakt os på +45 7070 7316