Ørkenbyen Marrakech og bjerglandskaber i baggrunden

Marrakech – Ørkenens Juvel

Marrakech er med rette en af verdens berømte byer og er næsten 1000 år gammel. I dag er hovedstaden Rabat, men gennem århundreder var Marrakech hovedstad og center for handel, og den har tiltrukket fyrster, imamer og videnskabsmænd.

Byen har den største souk (marked) i Marokko, og det store torv Djemaa el Fna summer af liv, sælgere og gøglere og siges at være det travleste i Afrika. I de labyrintiske markedsgader finder man alskens tingeltangel fra en svunden tid.

En rejse til Marrakech garanterer dig masser af arabisk atmosfære. Vi ser bl.a. medinaen (UNESCO) og byens vigtigste seværdigheder, og om eftermiddagen er der tid til at slentre gennem souken og gå på opdagelse.

Ksar Ait Ben Haddou

Ksar Aït Ben Haddou

Ksar Ait-Ben-Haddou (UNESCO) er et slående eksempel på det sydlige Marokkos arkitektur og en af de mest berømte og fascinerende ksarer i Marokko. En ksar er en kollektiv gruppering af boliger. Inde bag beskyttende mure, der er forstærket med vinkeltårne, ligger boligerne skulder ved skulder – nogle er beskedne, andre ligner små slotte med deres høje tårne og øverste dele dekoreret med motiver i lersten.

Ait Ben Haddou er bygget af “adobe” (ler/halm) og har været kulisse for flere film: ”Alexander”, ”Lawrence of Arabia”, ”Gladiator”.

1001 nas eventyr i Nuit i Marokko

En ørkendrøm under stjernerne

Udlev din ørkendrøm med udsigt til nogle af verdens smukkeste sandklitter. Det storslåede område omkring Merzouga inspirerede forfatteren J. M. G. Le Clézio til bogen ”Désert” (1980): “Der er ingen større følelse end at komme ind i ørkenen”.

Og han har ret – det er præcis hvad man føler: storhed og stilhed i naturens vold blandt enorme sandklitter. Vi nyder det i fulde drag dels i en luksuriøs riad, som ligger ved foden af klitterne, og dels i en pragtfuld ørkenlejr i vaskeægte bedouinstil! Værelserne i riaden er alle indrettet i en stil traditionel for regionen og i varme farver.

Riaden har en hyggelig stue med en indbydende pejs, et hjørne til at slappe af og læse, masser af eksterne rum, hvor man kan nyde en kop te eller en drink, samt en dejlig terrasse med en fantastisk udsigt til klitterne og en fantastisk stjernehimmel, når mørket sænker sig. Stemningen er sat…

Marrakech – Ørkenens Juvel

Marrakech er med rette en af verdens berømte byer og er næsten 1000 år gammel. I dag er hovedstaden Rabat, men gennem århundreder var Marrakech hovedstad og center for handel, og den har tiltrukket fyrster, imamer og videnskabsmænd. Byen har den største souk (marked) i Marokko, og det store torv Djemaa el Fna summer af liv, sælgere og gøglere og siges at være det travleste i Afrika. I de labyrintiske markedsgader finder man alskens tingeltangel fra en svunden tid. En rejse til Marrakech garanterer dig masser af arabisk atmosfære. Vi ser bl.a. medinaen (UNESCO) og byens vigtigste seværdigheder, og om eftermiddagen er der tid til at slentre gennem souken og gå på opdagelse.

Ksar Aït Ben Haddou

Ksar Ait-Ben-Haddou (UNESCO) er et slående eksempel på det sydlige Marokkos arkitektur og en af de mest berømte og fascinerende ksarer i Marokko. En ksar er en kollektiv gruppering af boliger. Inde bag beskyttende mure, der er forstærket med vinkeltårne, ligger boligerne skulder ved skulder – nogle er beskedne, andre ligner små slotte med deres høje tårne og øverste dele dekoreret med motiver i lersten. Ait Ben Haddou er bygget af “adobe” (ler/halm) og har været kulisse for flere film: ”Alexander”, ”Lawrence of Arabia”, ”Gladiator”.

En ørkendrøm under stjernerne

Udlev din ørkendrøm med udsigt til nogle af verdens smukkeste sandklitter. Det storslåede område omkring Merzouga inspirerede forfatteren J. M. G. Le Clézio til bogen ”Désert” (1980): “Der er ingen større følelse end at komme ind i ørkenen”. Og han har ret – det er præcis hvad man føler: storhed og stilhed i naturens vold blandt enorme sandklitter. Vi nyder det i fulde drag dels i en luksuriøs riad, som ligger ved foden af klitterne, og dels i en pragtfuld ørkenlejr i vaskeægte bedouinstil! Værelserne i riaden er alle indrettet i en stil traditionel for regionen og i varme farver. Riaden har en hyggelig stue med en indbydende pejs, et hjørne til at slappe af og læse, masser af eksterne rum, hvor man kan nyde en kop te eller en drink, samt en dejlig terrasse med en fantastisk udsigt til klitterne og en fantastisk stjernehimmel, når mørket sænker sig. Stemningen er sat…

Bliv kontaktet af en rejsekonsulent!

Er du ved at planlægge din næste rejse? Få vejledning fra en af vores berejste og kompetente medarbejdere, så vi sammen kan skræddersy DIN perfekte drømmerejse.

    Modtag vores spændende nyhedsbrev!

    Få inspiration og vær blandt de første, som hører om vores nye rejser.