Smilende kvinde til karneval i Colombia

Kultur og karneval

Den colombianske kultur er så mangfoldig, at det er svært at forestille sig uden at have set det med egne øjne. Hver provins adskiller sig markant fra den næste, og det gælder alt lige fra maden til traditionerne.

Colombianere er nogle af de mest hjertelige og varme mennesker, der findes på Jorden. Altid med et smil omfavner de livet, selv på trods af den tragiske fortid de har haft med guerillakrig og narkokarteller. De elsker musik, dans og farver. Deres passion for livet skal opleves, den kan ikke forklares tilstrækkeligt.

Panorama Travel forsøger altid at møde lokalbefolkningen i øjenhøjde, enten på private besøg, mindre overnatningssteder eller lokale projekter, som vi støtter, og altid med lokale guider.

Villa de Leiva på rejser til Colombia

Villa de Leiva

I 1572 blev byen grundlagt og opkaldt efter den første præsident af riget Ny Grenada, Andrés Díaz Venero de Leiva. Siden da har byen ikke rigtig undergået nogen modernisering, så det er virkelig som at gå en tur i 1600-tallet.
Med sine 14.000 kvadratmeter har byen en af de største brostenbelagte plazaer i hele Sydamerika. Den er i sig selv en oplevelse. Hvide huse, klostre og kirker danner rammen om en ægte velbevaret colombiansk koloniby.
Ikke langt fra Ville de Leiva ligger blandt andet El Fósil (et fossil af en dinosaur). Den mest kendte kronosaurus i verden ligger næsten intakt i det lille besøgscenter i landlige omgivelser.
I samme område ligger munkeklostret Ecce Homo, som blev grundlagt af dominikanerne i 1620. Beliggenheden, byggestilen, de indlejrede fossiler og stemningen giver én et indblik i den tilbagetrukne vidensverden munkene levede i.

Cartagena de Indias

Udgravninger i området omkring Cartagena har vist, at mennesker har opholdt sig her de sidste 4000 år. Byen blev grundlagt i 1533 af det spanske monarki for at sikre eksporten af ædelmetaller fra Ny Grenada og Peru til Spanien via Havana, Cuba. Cartagena havde et af de største slavemarkeder for afrikanske slaver.

Byen er dybt forankret i det caribiske hav og ligger på en stærkt befæstet, strategisk position, som skulle sikre, at spaniernes nok vigtigste by i hele Sydamerika ikke faldt til fjenden. Cartagena har siden 1984 været anerkendt af UNESCO som en kulturel arv, og hele den gamle bydel er meget velbevaret. Man kan nemt forestille sig livet i det 16. og 17. århundrede. Byen er i dag en meget populær destination for lokale såvel som udenlandske turister.

Cartagena er fyldt med kultur, kunst, musik og billed-perfekte gader og stræder i flotte farver med svulmende blomsterbalkoner. En romantisk by med alt hvad spansk kolonistil og colombiansk-caribisk kultur indebærer.

Kultur og karneval

Den colombianske kultur er så mangfoldig, at det er svært at forestille sig uden at have set det med egne øjne. Hver provins adskiller sig markant fra den næste, og det gælder alt lige fra maden til traditionerne. Colombianere er nogle af de mest hjertelige og varme mennesker, der findes på Jorden. Altid med et smil omfavner de livet, selv på trods af den tragiske fortid de har haft med guerillakrig og narkokarteller. De elsker musik, dans og farver. Deres passion for livet skal opleves, den kan ikke forklares tilstrækkeligt. Panorama Travel forsøger altid at møde lokalbefolkningen i øjenhøjde, enten på private besøg, mindre overnatningssteder eller lokale projekter, som vi støtter, og altid med lokale guider.

Villa de Leiva

I 1572 blev byen grundlagt og opkaldt efter den første præsident af riget Ny Grenada, Andrés Díaz Venero de Leiva. Siden da har byen ikke rigtig undergået nogen modernisering, så det er virkelig som at gå en tur i 1600-tallet. Med sine 14.000 kvadratmeter har byen en af de største brostenbelagte plazaer i hele Sydamerika. Den er i sig selv en oplevelse. Hvide huse, klostre og kirker danner rammen om en ægte velbevaret colombiansk koloniby. Ikke langt fra Ville de Leiva ligger blandt andet El Fósil (et fossil af en dinosaur). Den mest kendte kronosaurus i verden ligger næsten intakt i det lille besøgscenter i landlige omgivelser. I samme område ligger munkeklostret Ecce Homo, som blev grundlagt af dominikanerne i 1620. Beliggenheden, byggestilen, de indlejrede fossiler og stemningen giver én et indblik i den tilbagetrukne vidensverden munkene levede i.

Cartagena de Indias

Udgravninger i området omkring Cartagena har vist, at mennesker har opholdt sig her de sidste 4000 år. Byen blev grundlagt i 1533 af det spanske monarki for at sikre eksporten af ædelmetaller fra Ny Grenada og Peru til Spanien via Havana, Cuba. Cartagena havde et af de største slavemarkeder for afrikanske slaver. Byen er dybt forankret i det caribiske hav og ligger på en stærkt befæstet, strategisk position, som skulle sikre, at spaniernes nok vigtigste by i hele Sydamerika ikke faldt til fjenden. Cartagena har siden 1984 været anerkendt af UNESCO som en kulturel arv, og hele den gamle bydel er meget velbevaret. Man kan nemt forestille sig livet i det 16. og 17. århundrede. Byen er i dag en meget populær destination for lokale såvel som udenlandske turister. Cartagena er fyldt med kultur, kunst, musik og billed-perfekte gader og stræder i flotte farver med svulmende blomsterbalkoner. En romantisk by med alt hvad spansk kolonistil og colombiansk-caribisk kultur indebærer.

© Copyright 2019 - Panorama Travel - delivered by **design concern - Kontakt os på +45 7070 7316