Ørkenbyen Marrakech og bjerglandskaber i baggrunden

Marrakech – Ørkenens Juvel

Marrakech er med rette en af verdens berømte byer og er næsten 1000 år gammel. I dag er hovedstaden Rabat, men gennem århundreder var Marrakech hovedstad og center for handel, og den har tiltrukket fyrster, imamer og videnskabsmænd. Byen har den største souk (marked) i Marokko, og det store torv Djemaa el Fna summer af liv, sælgere og gøglere og siges at være det travleste i Afrika.

I de labyrintiske markedsgader finder man alskens tingeltangel fra en svunden tid. En rejse til Marrakech garanterer dig masser af arabisk atmosfære. Vi ser bl.a. medinaen (UNESCO) og byens vigtigste seværdigheder, og om eftermiddagen er der tid til at slentre gennem souken og gå på opdagelse.

Gade i den blå by Chefchaouen

Chefchaouen – den Blå By

Chefchaouen forbigås på langt de fleste rejser til Marokko. Det er synd, for det er en sand perle og en af Marokkos mest maleriske byer. Det er selve Chefchaouens udseende, som er det store trækplaster; hvidkalkede, dog blålige huse med farverige blomsterkrukker er det mest slående ved Chefchaouen. Den indigoblå farve blev tilføjet af byens jødiske befolkning, der kom hertil som flygtninge i 30’erne, og anså den blå farve som et værn mod ondskab.

Nogle huse har andre farvevarianter såsom turkis og blågrøn. Byens torv bugner med caféer og butikker, der sælger forskellige typer af meget fint kunsthåndværk, der kan være svært at opdrive i resten af landet.

Kighul i Fez på rejser til Marokko

Fez – Marokkos spirituelle by

Fez ligger smukt i en floddal og er vel nok Marokkos bedst bevarede og levende middelalderby. Besøget i medinaen foregår til fods gennem smalle gyder i souken og er varm og intens, fuld af lyde, lugte og indtryk, som en ægte og opslugende oplevelse.

Seværdighederne omfatter madrassaen Bou Inania (religiøst akademi) med de vidunderlige mosaikker og træudskæringer fra 1300-tallet, det jødiske kvarter samt det kongelige palads med udsigt ud over medinaen. Om aftenen er vi inviteret til at spise hos en marokkansk familie inde i medinaen, og atmosfæren er ikke til at tage fejl af.

Marrakech – Ørkenens Juvel

Marrakech er med rette en af verdens berømte byer og er næsten 1000 år gammel. I dag er hovedstaden Rabat, men gennem århundreder var Marrakech hovedstad og center for handel, og den har tiltrukket fyrster, imamer og videnskabsmænd. Byen har den største souk (marked) i Marokko, og det store torv Djemaa el Fna summer af liv, sælgere og gøglere og siges at være det travleste i Afrika. I de labyrintiske markedsgader finder man alskens tingeltangel fra en svunden tid. En rejse til Marrakech garanterer dig masser af arabisk atmosfære. Vi ser bl.a. medinaen (UNESCO) og byens vigtigste seværdigheder, og om eftermiddagen er der tid til at slentre gennem souken og gå på opdagelse.

Chefchaouen – den Blå By

Chefchaouen forbigås på langt de fleste rejser til Marokko. Det er synd, for det er en sand perle og en af Marokkos mest maleriske byer. Det er selve Chefchaouens udseende, som er det store trækplaster; hvidkalkede, dog blålige huse med farverige blomsterkrukker er det mest slående ved Chefchaouen. Den indigoblå farve blev tilføjet af byens jødiske befolkning, der kom hertil som flygtninge i 30’erne, og anså den blå farve som et værn mod ondskab. Nogle huse har andre farvevarianter såsom turkis og blågrøn. Byens torv bugner med caféer og butikker, der sælger forskellige typer af meget fint kunsthåndværk, der kan være svært at opdrive i resten af landet.

Fez – Marokkos spirituelle by

Fez ligger smukt i en floddal og er vel nok Marokkos bedst bevarede og levende middelalderby. Besøget i medinaen foregår til fods gennem smalle gyder i souken og er varm og intens, fuld af lyde, lugte og indtryk, som en ægte og opslugende oplevelse. Seværdighederne omfatter madrassaen Bou Inania (religiøst akademi) med de vidunderlige mosaikker og træudskæringer fra 1300-tallet, det jødiske kvarter samt det kongelige palads med udsigt ud over medinaen. Om aftenen er vi inviteret til at spise hos en marokkansk familie inde i medinaen, og atmosfæren er ikke til at tage fejl af.

Bliv kontaktet af en rejsekonsulent!

Er du ved at planlægge din næste rejse? Få vejledning fra en af vores berejste og kompetente medarbejdere, så vi sammen kan skræddersy DIN perfekte drømmerejse.

    Modtag vores spændende nyhedsbrev!

    Få inspiration og vær blandt de første, som hører om vores nye rejser.