• Instagram
  • Facebook
  • Om Panorama Travel
  • Bæredygtighed
  • Nyhedsbrevet
  • Foredrag
  • Praktisk
  • Referencer
  • Kontakt/booking
Ring til os: +45 7070 7316
Panorama Travel
  • Forside
  • Rejser
    • Alle rejser
    • Kulturrejser
    • Naturrejser og safari
    • Ekspeditionsrejser
    • Eksklusive rejser
    • Grupperejser
    • Individuelle rejser
    • Studierejser
  • Rejseledere
  • Rejseberetninger
  • Søg
  • Menu Menu
  • Plancius cruiseskib ved South Georgia
  • Kongepingviner på vores rejser til Antarktis
  • Den Antarktiske Halvø på rejser til antarktis
ForrigeNæste
123

REJSER TIL ANTARKTIS

  • Beskrivelse
  • Rejser
  • Værd at vide
  • Dyr og planter
  • Praktisk
  • Galleri

Sæt fødderne i det antarktiske landskab

Oplev den rå og utæmmede natur

Eksklusivt cruise med få passagerer

Oplev pingviner, hvaler, sæler og albatrosser

Eksklusive rejser til Antarktis

Rejser til Antarktis har altid været forbundet med utæmmet rå natur, og uanset hvem der har forsøgt at tæmme området, har Antarktis altid sejret. Hvalfangere og opdagelsesrejsende har gennem tiden forsøgt sig på alle mulige måder at overleve på Antarktis, men har måttet give op, når vinteren kom.

I samarbejde med Oceanwide Expeditions tilbyder vi to forskellige luksusrejser til Antarktis, og begge tager udgangspunkt i verdens sydligste by, Ushuaia.

Et krydstogt til den Antarktiske Halvø fører dig til en verden af smukke, skarpe landskaber og et overraskende mangfoldigt dyreliv. Deltag på en af vores ekspeditioner ombord på isforstærkede krydstogtskibe som hjemmebase, hvorfra du udforsker regionen i snesko, på vandreture, fugleture, med kajakroning eller bjergbestigning eller endda camperer på land natten over.

– derfor skal du vælge Panorama Travel som din rejsepartner, når du rejser til Antarktis

GODE PARTNERAFTALER

Vi har forhandlet aftaler hjem, som er fordelagtige for dig som kunde. Derfor bliver det faktisk oftest billigere for dig at booke gennem os. Samtidig får du trygheden ved at handle gennem en dansk rejseudbyder, rejseprogrammer på dansk samt Panorama Travels høje serviceniveau.

BEMÆRK: Det er vigtigt at bestille de eksklusive rejser i GOD TID, da der ofte er et meget begrænset antal pladser på de unikke produkter. Ekspeditionskrydstogterne til Antarktis skal helst bestilles mindst 12 måneder i forvejen, hvis du vil sikre dig plads i din foretrukne kahyttype.

OSB! Der er indført en brændstof afgift på 25 eu /25 usd per dag per passager pga. de forhøjede brændstofpriser. Denne afgift gælder hele 2023-2024 sæsonen.

Denne afgift er ikke lagt ind i priserne her på hjemmesiden, og vil derfor blive lagt på faktura ved køb af rejse.  

Vores rejser til Antarktis

BEMÆRK: vi kan tilbyde flere forskellige cruises udover de 2 nedenfor. Kontakt os for info og tilbud.

Plancius cruiseskib ved South Georgia
Klassisk Antarktis - Pingviner, hvaler og ishav (10-13 dage)

Individuelt – på eksklusivt cruiseskib

Søelefanter ved St. Andrews Bay på rejser til Antarktis
Ved verdens ende - Falklandsøerne og South Georgia (19-23 dage)

Individuelt – på eksklusivt cruiseskib

Kontakt os med spørgsmål om din rejse til Antarktis

Antarktis med South Georgia.

Klassisk Antarktis.

Tip: Tryk på de små pile i nederste højre hjørne af billedet for visning i fuld skærm.

 

“Jeg var på Antarktis i 2019. Rejsen var arrangeret af Panorama Travel. Det var en fantastisk fin tur” (Ingrid)

Værd at vide

Introduktion til “Det 7. kontinent”

Forestillingen om et stort kontinent mod syd går helt tilbage til det gamle Grækenland, hvor filosofferne Pythagoras og Aristoteles fremsagde, at der var nødt til at være noget ”for enden af verden”, hvis Jorden skulle være rund. Senere blev de filosofiske spekulationer nedlagt af den kristne tro om, at Jorden var flad.

Opdagelse

Det var først i 1500-tallet, hvor portugiserne ville finde en hurtig handelsrute rundt om Jorden, at man beviste at den var rund, og at der derfor måtte være et super-kontinent mod syd.

Gennem tiden prøvede mange at finde landet mod syd men måtte give fortabt grundet det barske miljø. Dog blev området og øerne omkring Antarktis brugt til sæljagt i mange hundrede år.

Først i 1820 blev ”det hvide land” set med det blotte øje, hvor et intenst kapløb om at være den første til at betræde kontinentet indledtes. I 1821 lykkedes det amerikaneren John Davis at være den første til at sætte sine ben på Antarktis.

Flora, fauna og dyreliv

Livet på Antarktis er helt unikt, hvilket til dels skyldes den store tilpasning, som dyrene og planterne har været igennem for at kunne være i stand til at overleve i det ekstreme klima. Dyrene på Antarktis har alle et tykt spæklag, der fungerer som isolation, der specielt gælder dyrene i havet, hvor de større hvaler har et spæklag på mindst 40 cm.

Sæler og fugle har desuden en tyk pels eller fjerdragt bestående af en vandafvisende, ydre del og en varmende underdel, som hjælper dem med at isolere sig mod den kolde vind, når de er på land.

Planterne på Antarktis er tilpasset området ved at være yderst hårdføre over for kulde og vind. Om vinteren falder planternes blade af, hvorefter rødderne vil ligge under jorden og vente på de lunere sommermåneder.

Når disse kommer, vokser planten op på ny, men vil ikke blive særlig høj for at undgå at blive skadet af vinden på Antarktis.

 

Kom bagom forskningsprojekterne

Fra det øjeblik Antarktis var blevet betrådt, blev kontinentet et interessant sted for forskere at udføre deres arbejde. Til at starte med var det primært kortlægning og udforskning af naturen, som var det primære mål med forskernes rejse.

I dag er forskning fokuseret på mikroorganismer, pingviner og global opvarmning, hvor man overvåger området og laver forsøg på det kolde kontinent. Det er også primært forskere, som udgør indbyggere på Antarktis, hvor tallet stiger med godt 3000 individer, når den arktiske sommer begynder i november.

Hvorfor netop Antarktis?

Økosystemerne ved Antarktis er specielt tilpasset de ekstreme forhold, som ikke findes andre steder end ved Antarktis, og er derfor meget følsomme overfor forandringer. Dette gør området meget interessant for forskere, da klimaforandringer, forurening og forstyrrelser har en større effekt på livet i og omkring Antarktis, end det vil have andre steder.

Man bruger derfor Antarktis som pejlemærke til at indikere, hvordan Jordens miljø har det generelt.

Falklandsøerne og South Georgia

Antarktisk historie starter med Falklandsøerne og South Georgia. Eftersom det isfyldte hav mod syd var svært fremkommeligt, var det ikke før end i 1600-tallet øerne blev opdaget. De har herefter hver deres fantastiske historier om hvalfangere, som bosatte sig på øerne, og militære konflikter, som stadig ikke er løst.

Fælles for de to øgrupper er at de er rige på økosystemer, og de anses som det sted i verden, hvor der er flest arter. Hvalrosser, sæler, albatrosser og pingviner er nogle af de større dyr, man kan se på øerne. Omkring øerne i havet er der også en stor biodiversitet af krebsdyr, fisk og hvaler.

Selvom øerne kan virke ubeboelige, er der bosættelser på begge øgrupper, som har eksisteret siden 1700-tallet. De fleste er af britisk afstamning, som præger både sprog og kultur.

Øgrupperne har tilsammen haft en stor betydning for de opdagelsesrejsende, som var på jagt efter Antarktis, hvor søfarere kom til øerne for at søge ly eller for at overvintre, mens den arktiske kulde rasede, og gjorde havene ufremkommelige af isbjerge og tyk pakis. 

Disse dyr og planter kan du opleve på din rejse til Antarktis

FUGLE

Kejserpingviner (Aptenodytes forsteri)
Den største af alle pingvinarter er kejserpingvingen. På land er kejserpingvinen klodset, men i vandet svømmer den afsted med en høj fart og stor præcision. Dette skyldes at luftbobler fra fjerdragten er med til at skyde dyrene afsted gennem vandet, mens lufferne er gode til at styre med under vandet.

Under det arktiske vinterhalvår vil kejserpingvinerne, som den eneste pingvinart, trække indlands for at yngle. Her vil pingvinerne modstå ekstrem kulde og hårde vinde ved at stå tæt sammen i en cirkel, indtil den arktiske sommer starter, og de igen kan trække mod havet.

Kongepingviner

Vandrealbatros (Diomedea exulans)
Som søfarer var et kærkomment syn altid de store vandrealbatrosser, der forsikrede de rejsende om at der var land i nærheden. Fuglen er ikke svær at kende, da den har det største kende vingefang på 3 meter. Disse store vinger gør fuglen i stand til at flyve i hårde vinde og over lange afstande, uden at bruge særlig meget energi. Mange af fuglene er i stand til at flyve lange afstande på op til 1000 km pr. dag, hvilket de kan gøre i flere dag i træk. 

PATTEDYR

Pukkelhvaler (Megaptera novaeangliae)
Pukkelhvalen er nem at genkende på dens lange finner og puklede ydre. Finnerne kan blive op til 6 meter lange, og giver dyret en fordel når den skal svømme. Arten er derfor også kendt for at være den længst migrerende hvalart i verden, hvor de søger føde ved polerne og yngler ved ækvator.

Pukkelhvalen nyder godt af det næringsrige vand ved Antarktis, der give gode leveforhold for kril og fisk som er pukkelhvalens primære føde.

Søleopard (Hydrurga leptonyx)
Denne er den næststørste sæl i det Antarktiske område. Søleoparden har fået sit navn angiveligt begrund af den plettede ydre, og dens hastighed og adrætte bevægelser i vandet. Grundet disse tilpasninger er søleoparden god til at fange pingviner, hvor den vil ligge nær kanten af isen, og vente på at en pingvin begiver sig ned i vandet, hvor en intens undervandsjagt går i gang.

PLANTER

Antarktiske pearlwort (Colobanthus quitensis)
Denne plante vokser ved den antarktiske vestkyst, Falklandsøerne og South Georgia.

Planten bliver ikke højere end 5 centimeter, og kan forveksles med mos. Den antarktiske perlwort danner mange små gule blomster, hvilket gør den til den ene af to arter af blomstrende planter på Antarktis. Grundet global opvarmning har planten fået bedrer levevilkår, og danner derved også flere frø, som gør at arten er i gang med at sprede sig yderligere.

Antarktisk græs (Deschampsia antarctica)
Antarktisk græs ligner det græs vi kender herhjemme. Planten er den ene af de to eneste blomstrende arter på Antarktisk, men er den plante i verden, som vokser tættest på Sydpolen.

Det antarktiske græs er ikke krævende, når det kommer til vækstforhold, og derfor kan man finde græsset ligge på små klippeafsatser eller imellem klippesprækker og sten. Grundet den globale opvarmning har græsset fået bedre levevilkår, og er i gang med at sprede sig yderligere på det Antarktiske kontinent.

 

Tag på ekspedition i gummibåd

Info om ture i gummibåd

Denne sørejse kan bedst beskrives som udforskning af områder, og skibets personale vil forsøge at sikre dig så meget tid på land som overhovedet muligt. På rejsen er der stor fleksibilitet, så man kan få størst udbytte af alle naturoplevelser – både ved landgange og ved sejlture i gummibåden. De kyndige naturvejledere ombord fortæller om alt, hvad i oplever undervejs på jeres ture, og de vil ligeledes holde oplæg på moderskibet om dyrelivet, naturen og historisk interessante emner.

Retningslinjer til ture i gummibåd

Kompetent styring og brug af gummibådene er af yderste vigtighed på udforskende sejladser i polare områder. Zodiac-gummibådene er ideelle til at sejle i det isfyldte hav og komme i land på fjerne, ukendte øer. Gummibåde stikker lavt i vandet, så selv på lavvandede områder kan de manøvre godt rundt. Gummibådene er bygget op af seks luftfyldte hulrum, der sikrer gode flyde- og bæreevner. Disse rum er forbundet af ventiler og sikrer, at man kan skabe et ensartet lufttryk i alle rum. Det betyder at gummibåden nemt kan holde sig godt flydende, selvom et eller flere luftrum skulle punktere. Med disse alsidige gummibåde kan du komme i land på steder, der normalt er utilgængelige. Når du er om bord på gummibådene er det vigtigt at huske:

  • Kaptajnen af gummibåden er yderst erfaren, og det er derfor vigtigt at følge hans/hendes anvisninger under al sejlads.
  • Altid brug de tilgængelige redningsveste under sejlads i gummibåd. Det er for din egen sikkerheds skyld.
  • Tag gerne imod en hjælpende hånd fra personalet under på-/afmønstring af gummibåden.
  • Minimér mængden af genstande du har med om bord i gummibåden. Hav evt. nødvendige genstande som kikkert, kamera, objektiver, regnjakke mv. med i en mindre rygsæk.
  • Opbevar værdifulde genstande i en vandtæt pose under sejlads og på-/afmønstring i gummibådene.
  • Ingen rygning i gummibådene på disse rejser til Antarktis.
  • Alle landgange vil blive forklaret på forhånd; nogle kategoriseres som ”våde landinger” og andre som ”tørre landinger”.

Praktiske oplysninger

DRIKKEVAND & HYGIEJNE

Man bør nok tænke sig om en ekstra gang, inden man drikker af hanen på et skib. Vandet opbevares i store tanke i lang tid ad gangen, hvor der er mulighed for bakteriedannelse. Mange rederier tilsætter derfor klor til vandet for at undgå bakterier, og man anbefaler derfor ikke at drikke fra hannen.

Man kan sagtens bade og børste tænder med vandet, men man bør altså ikke drikke store mængder.

Til alle værelser vil der være eget bad og toilet. Toiletter vil også kunne findes andre steder rundt på skibene.

ELEKTRICITET

Det er ikke nødvendigt at medbringe adapter på dit krydstogt til Antarktis, da skibene har samme type stikkontakter som Danmark.

FOTO

God takt og tone er altid at spørger om lov, før man tager et billede af en person.

Antarktis har mange naturskønne områder, og et kamera er næsten en nødvendighed, vær dog opmærksom på at sikre dit udstyr under høj søgang. Medbring af udstyr er på eget ansvar.

HOTEL & OVERNATNING

Overnatning vil finde sted på skibet.

Der er mulighed for at tilkøbe hotel i Buenos Aires og Ushuaia, hvor indkvartering vil være på et hotel af god standard.

INDKØB

Om bord vil der være mulighed for at købe snacks og drikkelse. Udgifterne vil blive afregnet ved slutningen af rejsen, med internationalt dankort eller kontanter i form af Euro.

Der vil være mulighed for at købe souvenirers og sende postkort ved ‘Penguin Post Office’ i Port Lockroy, hvor der kan betales med internationale dankort eller kontanter i form af Euro eller US dollar.

KLIMA & PÅKLÆDNING

Generelt er vejret på Antarktis omskifteligt og utilregneligt. Man skal derfor være forberedt på det meste. Selvom temperaturen på Antarktis ligger mellem 5-15 grader ved kysterne om sommeren, vil vinden være kraftig, og temperaturen vil føles meget lavere.

Det anbefales at have isolerende sko med en skridsikker sål, med plads til at bære to par sokker. Vandtætte skibukser og jakke er en nødvendighed sammen med tykke, isolerede og vandtætte handsker.

Tøj der kan bæres i lag, er at foretrække. Husk solbriller eller skibriller samt solcreme.

Det vil være muligt at låne gummistøvler og snesko ombord.

PAS OG VISUM

Pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemrejse.

Det kræves ikke visum at gå i land på Antarktis.

RYGNING OG ALKOHOL

Ombord og på Antarktis vil der være specielle rygeområder – se efter skiltningen. Det er forbudt at efterlade cigaretskoddet eller aske i naturen på Antarktis.

Alkohol kan købes i skibets bar på bestemte tidspunkter.

SIKKERHEDSFORHOLD

Det er vigtigt at følge sikkerhedsanvisninger som besætning og guides giver. Det kan være dissideret livsfarligt at gå imod anvisningerne.

For din personlige sikkerhed er det vigtigt at blive i nærheden af gruppen, og ikke vandre rundt på egen hånd.

TELEFONI & INTERNET

På havet vil signalerne svinge meget. En stabil linje kan ikke garanteres.  Der vil være mulighed for wi-fi ombord, og der vil være to computere til fri afbenyttelse for passagerne.

Der vil også være mulighed for at ringe fra sin mobil, men man bør være opmærksom på at dette kan være meget dyrt! Tjek aktuelle samtalepriser hos dit teleselskab inden afrejse, så du undgår ubehagelige regninger.

Vi anbefaler at du allerede ved afrejse slår telefonens mobildata (internet) fra, og i stedet anvender wi-fi der er tilknyttet skibet.

TRANSPORT & INFRASTRUKTUR

På Antarktis vil der ikke være veje eller lignende. Terrænet er ujævnt, svært fremkommeligt og foranderligt fra dag til dag. Den primære transport på land vil være på gåben.

VACCINATION

Det er ikke nødvendigt at få vaccinationer til Antarktis. Man bør dog være opmærksom på risikoen for malaria i Ushuaia.

Tal evt. med en læge eller specialklinik om, hvad de anbefaler. Du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside.

Panorama Travel samarbejder med Rejseklinikken på Charlottenlund i København, hvor du får 10% rabat og op til en halv times personlig rådgivning, når du oplyser, at du har købt en rejse hos Panorama Travel.

VALUTA & PRISNIVEAU

Selvom man er langt fra alting, vil man befinde sig på internationalt farvand, hvor reglerne for moms og skat ikke er gællende på samme måde som på land, derfor vil prisen ofte være samme som Danmark eller billigere.
På Antarktis vil der være mulighed for at købe mange forskellige souvenirers i ‘Penguin Post Office’ i Port Lockroy. Det vil være muligt at sende postkort fra Penguin Post Office til hele verden for 1 US dollar.

Der kan benyttes internationale dankort eller kontanter i from af Euro eller US dollar.

FYSISK FORM

Denne rejseform er mere anstrengende end nogle af vores andre rejser, og man skal derfor være i en normal fysisk form for at få størst udbytte af rejsen. Alder er ikke en begrænsning, så længe man ikke lider af dårlige knæ eller lignende. For at deltage på ekskursionerne på land, kræves det som minimum at man kan bevæge sig op og ned i ribbådene (Zodiacs).
Ekskursionernes vandreture vil foregå i et tempo, som alle kan være med på, og med rigeligt af pauser til at samle kræfter og nyde de naturskønne områder. 

Det er vigtigt at man ikke har en livstruende sygdom, der kan kræve hurtig behandling, for selvom der er en læge ombord, vil mulighederne for behandling være begrænsede.

GENERELT

På rejser til Antarktis skal man være indstillet på, at det er naturen der bestemmer. Tidsplaner afhænger derfor helt og holdent af vejrforholdene.

Generelle regler på Antarktis er:
– Det er ulovligt at påvirke naturen på Antarktis. Det vil sige at man ikke må tage ting med fra Antarktis (så som sten, dyr, æg, knogler, planter, frø eller liggende) eller efterlade ting efter sig (så som affald, cigaret aske, afføring eller liggende).
– Ved landgang er det ikke lovligt at medbringe hverken mad eller drikke.
– Det er ulovligt at afbrænde ting på Antarktis.
– Det er ulovligt at bade, vaske eller rense udstyr i bække, floder, åer eller lignende.

Fakta om Antarktis

  • Areal

    14.200.000 km2

  • Tidsforskel fra DK

    Tidsforskel til Danmark: -3 timer (alt efter område og forskningsstation)

    Midnatssol: November-December

    Polartid: Maj-Juni

Kontakt os med spørgsmål om din rejse til Antarktis

Galleri

  • Ekspeditionscruise Hondius i det antarktiske ishav
  • Adelie-pingviner, Paulet Island
  • Sortbrune albatrosser på Falklands Øerne
  • Hondius Antarktis ekspedition
  • Plancius cruiseskib ved South Georgia
  • Undervisningsrum på Hondius
  • Kongepingviner på vores rejser til Antarktis
  • Telefon tager billede af den arktiske solopgang
  • Ekspedition i det antarktiske ishav
  • Sæl på isblok på Antarktis rejse
  • Naturens kunstværk af isblokke
  • Naturens egen skulptur - isblok i Antarktis
ForrigeNæste
123456789101112
Maps were disabled by the visitor on this site. Click to open the map in a new window.

Rejseberetninger fra regionen

Indtryk fra Svalbard

Seneste rejseberetninger

  • boya-kvinde på rejse til SydsudanPå besøg hos stammerne i Sydsudan21. september 2021 - 21:27
  • Eksotisk rejse til PakistanGennem bjerge og dale i eventyrlige Pakistan2. september 2021 - 14:26
  • Intenst møde i Omodalen11. marts 2021 - 16:17
  • York shambles solnedgangRundrejse på De Britiske Øer11. november 2020 - 13:35
  • Kighul i Fez på rejser til MarokkoIndtryk fra Marokko6. november 2020 - 10:09
  • Star Square i BeirutBeirut – Mellemøstens moderne og kreative hovedstad6. november 2020 - 8:40
  • Nordlys over SvalbardIndtryk fra Svalbard14. oktober 2020 - 12:53
  • Gdansk i PolenPolen og Kaliningrad14. oktober 2020 - 12:21
  • vulkanteknikCampi Flegrei – supervulkanen som man ikke kan se27. august 2020 - 12:53
  • vesuv og NapoliEt par ord om Vesuv27. august 2020 - 11:49
  • Panorama Travel overtager Bifrost Rejser8. juli 2020 - 9:12
  • Løvfrø går på grenBæredygtighed i 20208. juli 2020 - 7:39
  • Ørken på ferie i OmanIndtryk fra Oman9. januar 2020 - 16:43
  • Mursibarn i EtiopienReisehistorie fra Etiopia (indhold på norsk)16. december 2019 - 15:35
  • Kongepingviner på vores rejser til AntarktisRejseinspiration til dit første 2022-eventyr5. august 2019 - 11:35
  • Mor og barn i TibetBørn og unge på det tibetanske plateau30. maj 2019 - 4:36
  • Nomadedreng læser lektier på skolenTibetansk nomadeliv i forandring28. maj 2019 - 9:31
  • Ellen Bangsbo med Mastiff-hund i TibetTibet – hunde blandt tibetanere27. maj 2019 - 15:26
  • Bull Jumping ritual I EtiopienBar røv og Kalashnikov17. maj 2019 - 10:42

    Etiopien

  • Venlige iranere i Shiraz i Iran1001 nats eventyr i Iran1. marts 2018 - 15:13

Panorama Travel ApS

Mail: kontakt@panoramatravel.dk
Tlf.: +45 7070 7316

c/o Ravnholt Gods
Ravnholtvej 57
5853 Ørbæk, Danmark

Sydbank 6845-0002194605

IBAN-nr.: DK5868450002194605

SWIFT-kode: SYBKDK22

CVR-nr.: 37413399

rejsegarantifonden

© Copyright 2023 - Panorama Travel - Kontakt os på +45 7070 7316 - powered by Enfold WordPress Theme
  • Instagram
  • Facebook
Scroll to top