Sanahin Kloster på rejser til Armenien og Georgien

Historiske steder

På vores kulturrejser til Georgien og Armenien indgår adskillige steder, der er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Armenien er verdens ældste kristne land, og også Georgien var et af de første lande til at indføre kristendommen. Den gamle kulturarv mærkes tydeligt og er et gennemgående tema på vores rejse, som dog i lige så høj grad lægger vægt på landskaberne undervejs. Vi besøger nogle af verdens ældste kirker og klostre, som alle ligger fantastiske smukt placeret i de mest storslåede landskaber. I det fine præ-kristne Garnitempel fra det 1. århundrede lytter vi til en lille kammerkorkoncert – specielt for os. Vi oplever også en af verdens ældste byer, Mtskheta, som var hovedstad i det østgeorgiske kongerige Kartli fra det 3. århundrede f.Kr. til det 5. århundrede e.Kr, når vi rejser til Georgien.

Gergeti Sameba Georgienrejser i Kaukasus

Kaukasus og Hærvejen

Den georgiske hærvej (Georgian Military Highway) er 212 kilometer lang og løber nord fra Tbilisi over Kaukasus og videre over den russiske grænse til Vladikavkaz. Det er den traditionelle rute, som talrige invasionsstyrker og købmænd har fulgt i tidens løb, og den nævnes allerede af Strabo og Plinius den Ældre (1. århundrede). I dag er det den bedste rute nordpå med dramatisk sceneri, krystalklar luft og bjergenes storhed. Ananuri Borg fra 1200-tallet er utvivlsomt en af de mest attraktive seværdigheder langs hærvejen. Også Kazbegi, der er en herlig lille by for foden af Kaukasus-bjergene, er et trækplaster. Kazbek (5.047 m) er en af Kaukasus’ seks ”5000’ere”. Vi kører i firhjulstrækkere gennem blomsterfyldte enge med fantastiske udsigter, og der er mulighed for vandreture i storslåede landskaber.

Lokale retter på rejser til Georgien og Armenien

Mad og vin

Armenien og Georgien er kendt sin gode mad og vin, så vores rejse er også en kulinarisk oplevelse. Vi skal smage en lang række af regionale favoritter, som altid tilberedes af de friskeste råvarer fulde af smag. De fleste aftenmåltider indledes med en kavalkade af små, lækre forretter. Dolmer er en af de klassiske retter fra Tyrkiet og Kaukasus; vinblade fyldes med en fars af oksekød eller lam, der typisk blandes med stykker af paprika og ris. Andre grøntsager kan også fyldes i: tomater og kartofler, løg, squash og auberginer, krydderier og urter. Hver region i Armenien har sin egen variation af retten. Georgierne hævder, at vinen er deres opfindelse, så den skal vi naturligvis også smage på. Der bliver mulighed for vinsmagning på Areni Wine Factory, cognacsmagning på Ararat Distillery og på de talrige restauranter eller vinhuse i Tbilisi.

Historiske steder

På vores kulturrejser til Georgien og Armenien indgår adskillige steder, der er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Armenien er verdens ældste kristne land, og også Georgien var et af de første lande til at indføre kristendommen. Den gamle kulturarv mærkes tydeligt og er et gennemgående tema på vores rejse, som dog i lige så høj grad lægger vægt på landskaberne undervejs. Vi besøger nogle af verdens ældste kirker og klostre, som alle ligger fantastiske smukt placeret i de mest storslåede landskaber. I det fine præ-kristne Garnitempel fra det 1. århundrede lytter vi til en lille kammerkorkoncert – specielt for os. Vi oplever også en af verdens ældste byer, Mtskheta, som var hovedstad i det østgeorgiske kongerige Kartli fra det 3. århundrede f.Kr. til det 5. århundrede e.Kr, når vi rejser til Georgien.

Kaukasus og Hærvejen

Den georgiske hærvej (Georgian Military Highway) er 212 kilometer lang og løber nord fra Tbilisi over Kaukasus og videre over den russiske grænse til Vladikavkaz. Det er den traditionelle rute, som talrige invasionsstyrker og købmænd har fulgt i tidens løb, og den nævnes allerede af Strabo og Plinius den Ældre (1. århundrede). I dag er det den bedste rute nordpå med dramatisk sceneri, krystalklar luft og bjergenes storhed. Ananuri Borg fra 1200-tallet er utvivlsomt en af de mest attraktive seværdigheder langs hærvejen. Også Kazbegi, der er en herlig lille by for foden af Kaukasus-bjergene, er et trækplaster. Kazbek (5.047 m) er en af Kaukasus’ seks ”5000’ere”. Vi kører i firhjulstrækkere gennem blomsterfyldte enge med fantastiske udsigter, og der er mulighed for vandreture i storslåede landskaber.

Mad og vin

Armenien og Georgien er kendt sin gode mad og vin, så vores rejse er også en kulinarisk oplevelse. Vi skal smage en lang række af regionale favoritter, som altid tilberedes af de friskeste råvarer fulde af smag. De fleste aftenmåltider indledes med en kavalkade af små, lækre forretter. Dolmer er en af de klassiske retter fra Tyrkiet og Kaukasus; vinblade fyldes med en fars af oksekød eller lam, der typisk blandes med stykker af paprika og ris. Andre grøntsager kan også fyldes i: tomater og kartofler, løg, squash og auberginer, krydderier og urter. Hver region i Armenien har sin egen variation af retten. Georgierne hævder, at vinen er deres opfindelse, så den skal vi naturligvis også smage på. Der bliver mulighed for vinsmagning på Areni Wine Factory, cognacsmagning på Ararat Distillery og på de talrige restauranter eller vinhuse i Tbilisi.

© Copyright 2019 - Panorama Travel - delivered by **design concern - Kontakt os på +45 7070 7316