Ushguli på rejse til Georgien

Svaneti og Racha

På vores rejser til Georgien er et af højdepunkterne de storslåede bjerge i Svaneti og Racha. Den lille by Mestia danner base for udflugter i Svaneti. Herfra besøger vi blandt andet Ushguli, og der er mulighed for at komme ud og strække benene på kortere vandreture og indånde den krystalklare luft fra Kaukasus. Intet sted i Svaneti er de gamle huse og de karakteristiske tårne (koshki) så velbevarede som i Ushguli, der af samme grund er blevet indskrevet på UNESCOs liste over verdens kulturarv

Ikke langt fra Tbilisi ligger Racha. Der er her, georgierne selv foretrækker at holde ferie. Racha er kendt for sin smukke, uspolerede natur, klare luft og gode mad. Nordmannsgran, der anses for at være det mest værdifulde grantræ (vi kender det som juletræet), stammer oprindeligt fra denne egn i Kaukasus.

Georgien - Tbilisi

Hyggelige Tbilisi

På vores rejse til Georgien har vi to hele dage i Tbilisi – en dag med guide og en dag på egen hånd. Georgiens hovedstad var tidligere et af Europas fremtrædende centre for kunst og kultur. Den ældgamle by ligger i grænselandet mellem Asien og Europa, og de to kontinenter har påvirket livet i byen på hver deres måde. Byens historie kommer til udtryk i arkitekturen.

Tbilisis middelalderlige centrum hedder Kala og prydes af smalle, stejle gader med huse med hyggelige gårdhaver eller balkoner. Det er en livlig bydel med hippe restauranter med udendørs servering.

Den nye bydel kendetegnes ved brede boulevarder og skyggefulde parker med monumenter over Georgiens helte. Der er også flere futuristiske bygninger og broer i Tbilisi. På højdedraget over byen knejser resterne af det gamle citadel. Kun den restaurerede bymur står tilbage, men i aftenens projektørlys er den et imponerende syn.

Georgisk mad

Lækker mad og vin

Georgien er kendt sin gode mad, og på en rejse til Georgien er maden en stor del af oplevelsen. Vi skal smage en lang række af regionale favoritter, som altid tilberedes af de friskeste råvarer fulde af smag. De fleste aftenmåltider indledes med en kavalkade af små, lækre forretter. Dolmer er en af de klassiske retter fra Tyrkiet og Kaukasus; vinblade fyldes med en fars af oksekød eller lam, der typisk blandes med stykker af paprika og ris.

Georgierne hævder, at vinen er deres opfindelse, så den skal vi naturligvis også smage på. Vi hører om den traditionelle måde at fremstille ægte, georgisk vin på. I Tbilisi er der rig mulighed for at prøve mange forskellige slags vin på de talrige restauranter og vinbarer.

Svaneti og Racha

På vores rejser til Georgien er et af højdepunkterne de storslåede bjerge i Svaneti og Racha. Den lille by Mestia danner base for udflugter i Svaneti. Herfra besøger vi blandt andet Ushguli, og der er mulighed for at komme ud og strække benene på kortere vandreture og indånde den krystalklare luft fra Kaukasus. Intet sted i Svaneti er de gamle huse og de karakteristiske tårne (koshki) så velbevarede som i Ushguli, der af samme grund er blevet indskrevet på UNESCOs liste over verdens kulturarv

Ikke langt fra Tbilisi ligger Racha. Der er her, georgierne selv foretrækker at holde ferie. Racha er kendt for sin smukke, uspolerede natur, klare luft og gode mad. Nordmannsgran, der anses for at være det mest værdifulde grantræ (vi kender det som juletræet), stammer oprindeligt fra denne egn i Kaukasus.

Hyggelige Tbilisi

På vores rejse til Georgien har vi to hele dage i Tbilisi – en dag med guide og en dag på egen hånd. Georgiens hovedstad var tidligere et af Europas fremtrædende centre for kunst og kultur. Den ældgamle by ligger i grænselandet mellem Asien og Europa, og de to kontinenter har påvirket livet i byen på hver deres måde. Byens historie kommer til udtryk i arkitekturen.

Tbilisis middelalderlige centrum hedder Kala og prydes af smalle, stejle gader med huse med hyggelige gårdhaver eller balkoner. Det er en livlig bydel med hippe restauranter med udendørs servering.

Den nye bydel kendetegnes ved brede boulevarder og skyggefulde parker med monumenter over Georgiens helte. Der er også flere futuristiske bygninger og broer i Tbilisi. På højdedraget over byen knejser resterne af det gamle citadel. Kun den restaurerede bymur står tilbage, men i aftenens projektørlys er den et imponerende syn.

Lækker mad og vin

Georgien er kendt sin gode mad, og på en rejse til Georgien er maden en stor del af oplevelsen. Vi skal smage en lang række af regionale favoritter, som altid tilberedes af de friskeste råvarer fulde af smag. De fleste aftenmåltider indledes med en kavalkade af små, lækre forretter. Dolmer er en af de klassiske retter fra Tyrkiet og Kaukasus; vinblade fyldes med en fars af oksekød eller lam, der typisk blandes med stykker af paprika og ris.

Georgierne hævder, at vinen er deres opfindelse, så den skal vi naturligvis også smage på. Vi hører om den traditionelle måde at fremstille ægte, georgisk vin på. I Tbilisi er der rig mulighed for at prøve mange forskellige slags vin på de talrige restauranter og vinbarer.

Bliv kontaktet af en rejsekonsulent!

Er du ved at planlægge din næste rejse? Få vejledning fra en af vores berejste og kompetente medarbejdere, så vi sammen kan skræddersy DIN perfekte drømmerejse.

    Modtag vores spændende nyhedsbrev!

    Få inspiration og vær blandt de første, som hører om vores nye rejser.